StoryEditorOCM
Modauspjeh biartisa

Unikatne torbe s Klisa idu na sajam luksuza u Moskvu

21. ožujka 2016. - 16:57

Luksuzna kliška torba BiArtis, koja je originalan spoj umjetnosti i funkcionalnosti, a osmislila ju je i proizvela poduzetnica Elizabeth Suzana Kozina, izabrana je za stalni eksponat najpoznatijeg svjetskog muzeja torbi na svijetu, Tassenmuseum Hendrikje u Amsterdamu, a osim toga, jedna "zlatna" varijanta sprema se za sajam luksuza u Moskvi!

Zaštićeni brend

Ovih dana vode se pregovori s konzervatoricom i kustosicom amsterdamskog muzeja Leonie Sterenborg za skorašnju izložbu "biartisica", koje su, iako se proizvode tek malo više od godinu i pol, već osvojile nekoliko svjetskih ekskluzivnih butika.

Podsjetimo, riječ o unikatnim, ručno rađenim kožnim torbama u koje se ušivaju ulja na platnu, a uz nju se na dar dobije i svileni šal s fragmentima slike. Za izradu svake torbice potrebno je oko dva mjeseca, a kupac može sam izabrati motiv slike.

Ideja vodilja autorice Suzane Kozine bila je, kako kaže, da se umjetnost iz muzeja i ateljea izvede na ulice. Vlasnice torbi dobiju potvrdu o jedinstvenosti slike s posebnim generiranim brojem radi zaštite od kopiranja. Nema serigrafija ni printanja. Kupac može naručiti sliku s torbe u XXL formatu, ali tada potpisuje ugovor o pristanku na to da slika nije jedina na svijetu, jer druga je na torbi.Zasad su torbe prošetale i na nekoliko modnih pisti po svjetskim metropolama, zaštitno lice za Hrvatsku je Sandra Bagarić, a za potrebe modnog editoriala nosila ju je nedavno i aktualna Miss Hrvatske Maja Spahija. Torbice koje je, upravo zbog svjetske posebnosti, odabrala kustosica Sterenborg, odnedavno imaju i certifikat za zaštitu brenda u cijeloj Europskoj uniji.

Svoje mjesto u amsterdamskome muzeju za početak je našla torba model "Dalga" s uljem na platnu "Pred moju večer" slikara Zdravka Đereka.

Predstavništvo u Beču

– Ne mogu vam opisati sreću zbog uspjeha mojeg malog tima s Klisa – oduševljena je Kozina, te dodaje kako kliški brend uskoro otvara predstavništvo u Beču, gdje se također 27. i 28. travnja sprema izložba u dvorcu iz 19. stoljeća Kursalonu.

Za torbu s fragmentima zlata, Kozina se povezala s tvrtkom Karatbars iz Stuttgarta.– Zlatne pločice različite gramaže implementirat ćemo u certifikat BiArtisa o jedinstvenosti proizvoda. Tu malu pločicu lako je izvaditi, a njome se, umjesto novcem, može plaćati, i to trenutno u 126 zemalja svijeta. Također ćemo za moskovski sajam izraditi "biartisice" s kopčom od zlata i patentnim zatvaračem, a javili su nam se i neki draguljari koji bi hteli biti dio naše priče, ali o tom potom – tajnovita je Elizabeth Suzana.

Ipak, otkriva da gram zlata iz tvrtke Karatbars košta 60 eura, a za potrebe jedne od njezinih ekskluzivnih torbi trebat će joj, kako na kojoj, i do 10 grama, pa će cijena sa sadašnjih 12 tisuća dosezati i 20 tisuća kuna.

Inače, tvrtka Karatbars International GmbH specijalizirana je za izradu kartica s utisnutim zlatnim polugama u malim apoenima od 1, 2,5 i 5 grama 24-karatnog certificiranog zlata vrhunske čistoće od 999,9 posto sa serijskim brojem. Ulaskom u Europsku uniju, i u Hrvatskoj je zlato oslobođeno poreza i carine te služi kao platežno sredstvo u tzv. Exchange centrima, koji su poslovni partneri kompanije Karatbars.

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. ožujak 2023 21:26