StoryEditorOCM
Modalondon fashion week

Totalno drugačiji londonski tjedan mode: organizatori najavili rodno neutralnu tematiku i svoje prvo digitalno izdanje

Piše I. T.
10. lipnja 2020. - 19:20

Londonski tjedan mode ove sezone donosi dvije velike novosti. Osim što će se po prvi puta odviti u digitalnom obliku, organiziran je i u rodno neutralnom tonu.

Zbog globalne zdravstvene situacije, modni tjedni širom svijeta mahom su otkazani, a modna industrija našla se u teškoj situaciji. Ipak, organizatori tjedna mode u Londonu odlučili su se na hrabar, ali odvažan potez.

Naime, nakon šangajskog, moskovskog i tokijskog tjedna mode i londonsko izdanje imat će svoju digitalnu inačicu. Najbolje od svega je što ćete u prvom redu do piste moći 'sjediti' i vi i to u petak 12. lipnja s početkom u 11:55 prema londonskom vremenu.

Osim što je riječ o prvoj digitalnoj verziji tjedna mode, zanimljivo je da će nakon čak 37 godina, ove sezone po prvi puta u duhu rodne neutralnosti, pistu istovremeno dijeliti muški i ženski modeli. 

- Nalazimo se usred najveće krize s kojom se naša industrija ikada suočila i to nas je potaknulo na ubrzanje odluka o kojima se dugo raspravljalo, za Evening Standard rekla je Stephanie Phair, predsjednica Britanskog modnog vijeća. 

Ovog vikenda, digitalna verzija londonskog tjedna mode bit će organizirana tako da se dizajnerima olakša prezentacija njihovih najnovijih kolekcija, a uz modne priče na pisti, svi ljubitelji mode mogu očekivati brojne panel diskusije, podcaste, virtualna druženja s dizajnerima, webinare te digitalne showroome.

Početna stranica tjedna mode u Londonu djelovat će poput "Netflix-a za modu" s nizovima sadržaja dostupnih za pregledavanje, bilo da tražite nešto za gledanje, čitanje ili kupnju. 

U prijenosu uživo sa službene web stranice Londonskog tjedna mode, možete očekivati uvid u najnovije kolekcije te ekskluzivne sesije s dizajnerima, kreativcima, trgovcima i medijima. Predsjednica udruge Caroline Rush najavila je da će pandemija i nova digitalna verzija tjedna mode u prvi plan staviti brigu oko održivosti, te kreativnost britanskih dizajnera.

Raspored događanja može se preuzeti na službenoj stranici tjedna mode.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. lipanj 2023 20:06