StoryEditor
Modabravo borovo!

Prodaja Startasica zadnjih mjeseci porasla za 220 posto!

Piše PSD.
20. siječnja 2016. - 20:51
Naš najveći i najstariji proizvođač obuće Borovo osvaja svjetska tržišta. Proteklih dana mogli smo u medijima pročitati lijepu vijest da je prestižni modni časopis Vogue predstavio tenisice Startas u svom blagdanskom broju, uz odjeću i gadgete.

Riječ je o ružičastim startasicama “Pink Unicorn high top” koje će biti u prodaji u proljetnoj kolekciji. Borovo je na svojoj Facebook stranici s pravom objavio komentar: ”Ponosni smo na sve naše djelatnike!”.

Odjek je to kampanje akcije „Pokaži koliko voliš Vukovar“ koju su pokrenule dvije profesorice, a koja je proteklih mjeseci imala nezapamćeni odaziv i na društvenim mrežama i direktno u samoj prodaji.

- Izuzetno su nas razveselili svi pozitivni komentari koje smo dobili na društvenim mrežama i brzina kojom se vijest proširila. Lijepo je vidjeti da i nakon 85 godina postojanja Borova mladi naraštaji prepoznaju Borovo kao vrijednu sastavnicu gospodarstva Hrvatske i žele pomoći na sebi svojstven način, ovakvom akcijom putem društvenih mreža.

Emocionalna komponenta ove akcije nas je posebno dotaknula. Direktno je prodaja porasla oko 220 posto, što je zaista izniman rezultat, te vjerujemo kako je i dio prodaje, koji se ostvario i u zimsko doba, nastao pod utjecajem ove akcije - kaže nam Martina Tomljenović, voditeljica marketinga Borova, koja nam je potvrdila kako legendarne startasice kreću u daljnje osvajanje inozemnog tržišta.

- Nedavno smo započeli izvoz i u Kanadu. Prva narudžba sprema se za isporuku 15. veljače ove godine, kada kreće prvi kontejner s balerinkama My Ballerinas i sa Startasom. Imamo još novina, pa ćemo ovoga proljeća razveseliti sve ljubitelje Startasa s novim modelima, te će se u ponudi Borovo kožne obuće za sezonu proljeće-ljeto naći mnogi zanimljivi modeli i ženske i muške obuće - najavljuje Tomljenović.

Firma Borovo može se pohvaliti da nakon dugogodišnjih problema sada konačno izvozi dio proizvodnje i Japan, Južnu Koreju, Francusku, te Italiju. Pozitivnom imageu najviše je pridonijela platneno-gumena tenisica Startas, koja osvaja poklonike svih dobnih skupina još od 1976. godine, kao i modeli My Ballerinas, koji zajedno sa startasicama uspješno promoviraju misiju Borova – ručna izrada, hrvatska proizvodnja i upotreba prirodnih materijala.

U prilog svemu ovome treba dodati i ideju OŠ Zmijavci koja namjerava, kao dio školske odore, nabaviti i startasice Borova.

merien ilić


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

27. veljača 2021 22:48