StoryEditorOCM
ModaOMILJENI KLASICI

Njihov nakit najtraženiji je na svijetu, a brend je pojam luksuza i profinjenosti

31. ožujka 2018. - 17:05

Brend "Cartier" nije samo naziv tvrtke, nego je znak vrhunske kvalitete, koji određuje stilove i ukuse. Povijest marke počela je 1819. godine, kada je Louis-Francois otvorio radionicu u Parizu, u blizini Palais Royala.
Cartier je i na početku volio eksperimentirati u potrazi za novim oblicima, izmišljati kombinacije starog i modernog u izradi nakita. Poseban je po tome što je postao prvi svjetski zlatar koji je počeo raditi s platinom, a prednost platine bila je u tome što je mogla držati više dragulja na sebi.

Godine 1908. otvorena je podružnica marke u New Yorku, a 1910. registriran je zaštitni znak "Cartier", te se pojavio i monogram iz para isprepletenih "C".

Iste godine tvrtka je prvi put objavila satove u pravokutnom obliku.

U idućih nekoliko desetljeća marka je izdala modele: "Crash Watches", "Reverso" i "Ceintures", a 1972. širi svoju luksuznu ponudu – počinje proizvoditi remenje i torbe, a 1979. sve podružnice tvrtke spojene su u jednu – "Cartier World".
Tri godine poslije, 1982., u "Cartieru" se pojavio novi stil – "Nouvelle Joallerie", koji se temelji na vječnom klasiku.

Danas "Cartier" ujedinjuje 14 tvrtki, od kojih svaka proizvodi svoje jedinstvene predmete – pribor, satove, nakit.
Prema istraživanju koje je provela tvrtka "Karus Chains", narukvica brenda "Cartier" – "Love Bracelet" najtraženiji je komad nakita na svijetu, odnosno komad nakita koji se najviše pretražuje na Googleu.

Narukvica koja se opisuje kao simbol ljubavi i odanosti svaki mjesec ima više od 350.000 pretraga na Googleu.

Tu narukvicu, dizajniranu sedamdesetih godina, nose i brojne slavne dame, poput Julianne Moore, Hilary Swank i Katie Holmes.

Kylie Jenner nosi čak pet poredanih narukvica na jednoj ruci.

"Love Bracelet" od žutog zlata košta 45.000 kuna, dok ona od žutog zlata i dijamanata 287.000 kuna.
Cijena za modele iz nove zbirke iznosi 3000 američkih dolara, a kao razlog ovolikog iznosa, iz kompanije ističu kvalitetu obrade i materijala od kojeg su narukvice izrađene.

Narukvice su predstavljene u muzeju u New Yorku, u kojem je "Cartier" bio domaćin na izložbi na kojoj je predstavljena povijest draguljarnica i nastanak dizajna nakita.
"Cartier" je nedavno predstavio i novu zbirku nakita pod nazivom "Dépaysement Collection", i to na 36. Biennale des Antiquaires, koji je održan u pariškom Grand Palaisu.

Prema riječima dizajnera, inspiraciju za novu kolekciju pronašli su u "sve četiri strane našeg prekrasnog svijeta": u urbanom pejzažu, cvjetnom krajoliku, suncu i hladnom sjeveru.
U zbirci se nalazi 148 vrijednih predmeta i pet predmeta urarske umjetnosti. Posebnu pažnju u kolekciji zaslužio je nakit s temom životinja, poput prstena s panterom, koja je ujedno i simbol draguljarske kuće. Prsten je ukrašen komadićima oniksa, koji imitira pjege na panterinoj koži.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. ožujak 2023 17:40