ModaMisice 'staroga kova'

Nakon 'sto godina' ponovno na okupu: nekad su drmale scenom, danas žive daleko od glamura; Životni problemi nisu ih zaobišli, neke su se odlučile na radikalne preokrete...

Piše M.Dr.
Vivian Jurković, Olja Vori, Danijela Gračan, Ivana Delač

Brojni poznati uveličali su riječki modni spektakl koji se održao za vikend. Pod radnim nazivom Extravagant Gala, u suradnji s Pomorskim i povijesnim muzejom Hrvatskog primorja, Rijeku je ova gala ponovo pretvorila u modnu prijestolnicu regije.

Svoje najbolje radove predstavili su tamo neki od najpoznatijih domaćih dizajnera - Boudoir, Elfs, BiteMyStyle by Zoran Aragović, Hero4Heroes, Lusso Couture, Andrea Anić Profound Apparel i Peperoncina design, koji su u Guver privukli brojne ljubitelje mode, ali i mnoga poznata lica.

Dovoljno dobra prigoda za susret s onima koje u posljednje vrijeme baš nismo imali priliku vidjeti...

Humanitarna nota

Danijela Gračan, Ivana Paris, Ivana DelačVedrana Linardić samo su neke od poznatih misica "staroga kova" o kojima se posljednje vrijeme nešto manje piše u medijima. U publici su se uz ove ljepotice pojavili i Juraj Zigman, Elena Tomeček Zdjelar, Damir Kedžo, Tina Vukov, Olja Vori i mnogi drugi.

I ovogodišnja Extravagant Gala je, već tradicionalno, bila humanitarnog karaktera, a svi koji su kupili svoju ulaznicu sudjelovali su u prikupljanju sredstava za humanitarnu akciju Sve za našu djecu, koju organiziraju Udruga Riječko srce i Kanal Ri.

Negdašnja Kraljica svijeta Danijela Gračan, danas ugledna sveučilišna profesorica, proslavila je ove godine svoj 50. rođendan.

I dan danas izgleda besprijekorno, što je i dokazala. Davne 1990. godine Danijela je osvojila titulu Kraljice Hrvatske, a potom i Kraljice svijeta, a u međuvremenu je postala profesorica i predstojnica Zavoda za turizam na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji.

Ljubav s Ivaniševićem

Živi mirnim obiteljskim životom, a sreću je pronašla uz 7 godina starijeg nogometnog trenera Nenada Gračana. Nekoć davno hodala je i s umirovljenim tenisačem Goranom Ivaniševićem. Zbog njega se i preselila u Monte Carlo, u kojem su jedno vrijeme živjeli zajedno.

Kao krune ljubavi s Nenadom stigle su čak tri kćeri - Laura, Ema i Alma, a srednja Ema krenula je majčinim stopama te nosi revije.

Za Ivanu Delač, 39-godišnju poduzetnicu i bivšu Miss Universe, protekla godina bila je izuzetno burno razdoblje. U poslovnom smislu dogodilo joj se mnogo toga lijepog, a na privatnom planu - golemo razočarenje.

Razvod braka

Naime, 2018. godine Ivana je podnijela zahtjev za razvod braka od poduzetnika Ivice Đole, koji je nepravomoćno osuđen na pet godina zatvora zbog pokušaja pljačke mjenjačnice u Zagrebu, te se s njihovim sinom preselila u novi zagrebački stan.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ivana Delač (@ivana.delac) on

Ove godine razvela se i Ivana Paris (35). Pazinjanka i Riječanin Dino Bubičić (37) bili su među najljepšim, a činilo se i najskladnijim domaćim parovima, no bivša Miss Universe i Mister Hrvatske, koji su u listopadu 2020. trebali proslaviti deset godina braka, svoju su vezu ipak okončali.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ivana Paris ♥️♥️♥️ (@ivanaparis) on

Poznati 'Farma par', mnogo se puta pokušao pomiriti i pronaći kompromis, najviše zbog djece, ali kad je Ivana shvatila da u kuću ulazi sa grčem u želucu, zatražila je razvod...

Punila je novinske članke

Među okupljenima pažnju je plijenila i Hrvatica koju je nekad ljubio Vedran Ćorluka. Prije desetak godina Vedrana Linardić svakodnevno je punila novinske članke i hodala po modnim pistama, nosila je revije, glumila u reklamama... Iako je vrhunac slave iza nje, lijepa Vedrana opet je zabljesnula u svojoj Rijeci.

Modna pista već dugo nije Vedranino radno mjesto - otkrila je da radi u jednom dječjem vrtiću u Zagrebu, tako da je ovo jedno od rijeđih pojavljivanja manekenke u javnosti. 

#IVANA DELAč#DANIJELA GRAčAN#VEDRANA LINARDIć#IVANA PARIS