StoryEditor
ModaFANOVI ODUŠEVLJENI

Na pragu 50. još obara s nogu: slavna manekenka najavila 'penziju', a onda obnažena prošetala pariškom pistom; Evo što je poručila na Instagramu

Piše M.K.
24. siječnja 2019. - 14:01

Na pragu 50. godine života jedna od najslavnijih manekenki i top modela svih vremena, "neukrotiva" Naomi Campbell, još uvijek uspijeva oduševiti i dominirati.

Bilo je tako i sinoć u Parizu, na aktualnom Fashion Weeku, gdje je "Crna Pantera", kako su je davno prozvali u modnom svijetu, prošetala u potpuno prozirnoj Valentinovoj haljini i svime pokazala da njezino vrijeme ni blizu nije prošlo.

Premda je nedavno najavila da uskoro planira "penziju" i prestanak bavljenja modelingom, ne sumnjamo kako će je uvijek, posebni pozivi poput ovoga, biti spremna krenuti na svoj nenadmašni "catwalk".

"Čestitam na ovom povijesnom trenutku, koji je napravljen tako elegantno. Ponosna sam i zahvalna što imam priliku biti dio svega ovoga" - napisala je Naomi na Instagramu, gdje je objavu lajkalo gotovo pola milijuna ljudi.

Kad se britanski Vogue u siječnju 1990. godine pojavio na kioscima s naslovnicom koju je snimio fotograf Peter Lindbergh, a krasile je Naomi Campbell, Cindy Crawford, Christy Turlington, Linda Evangelista i Tatjana Patitz, službeno je započela senzacionalna era supermodela.

Elitnoj grupi pridružile su se uskoro i Claudia Schiffer, Stephanie Seymour i Kate Moss i te su djevojke postale, kao nikad prije i nikad poslije, jednako slavne kao glazbene i filmske mega zvijezde.

"Christy i ja imamo izraz... Ne budimo se za manje od 10.000 dolara po danu" - slavna je rečenica Linde Evangeliste iz Voguea 1990. godine. 

Slavni supermodeli su oduševili svoje poklonike kad su se prošle godine pojavile na reviji Donatelle Versace. Naomi Campbell, Claudia Schiffer, Cindy Crawford, Helena Christensen i Carla Bruni vratile su sjećanja na modno najuzbudljiviju dekadu ikad.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

24. veljača 2021 06:02