ModaRalph&Russo

Kristali, perle, perje i paprena cijena! Pogledajte kakva bi mogla biti vjenčanica Meghan Markle, možda nađete inspiraciju

Piše Marija-Maja Čović
23. ožujak 2018. - 21:04

Britanski kladioničari prestali su primati oklade na to tko će dizajnirati vjenčanicu Meghan Markle. Špekulira se, naime, kako je zaručnica princa Harryja odabrala dizajnerski dvojac Ralph & Russo čiju je glamuroznu haljinu prozirnog gornjeg dijela, vrijednu 78.000 dolara, nosila na jednom od službenih zaručničkih portreta.

I prije nego što je mogućnost klađenja na vjenčanicu blokirana, Ralph & Russo su bili uvjerljivi favoriti, slijedili su ih brendovi Erdem, Roland Mouret i Victoria Beckham. Neko se vrijeme govorilo kako će Meghan slijediti vojvotkinju Kate, čiju je vjenčanicu za sklapanje braka s princom Williamom 2011. godine kreirala Sarah Burton iz modne kuće Alexander McQueen, ali od toga, čini se, neće biti ništa.

Sa sjedištem u sedmokatnom salonu u londonskoj četvrti Mayfair, s pogledom na vrtove Buckinghamske palače, Ralph & Russo klijente primaju samo po dogovoru, a za bivšu glumicu sasvim sigurno mogu kreirati vjenčanicu koja će biti kombinacija kraljevske elegancije i hollywoodskog glamura.
 

 

 


Specijalizirani za složene, ručno rađene kreacije, haljine bogato ukrašene kristalima, perlama, perjem i dugim povlakama, čije se cijene kreću oko iznosa od 40.000 dolara, Ralph & Russo spadaju među omiljene dizajnere zvijezda poput Beyonce, Celine Dion i Gwyneth Paltrow, a kreirali su i kostim u kojemu je Angelina Jolie 2014. od kraljice Elizabethe II. primila počasnu titulu dame. Tamara Ralph i Michael Russo su rodom Australci, a svoj su modni biznis pokrenuli u Londonu 2007. godine sa samo jednim šivaćim strojem i daskom za peglanje.

Tamara je kćerka i unuka sydneyskih krojača, a Michaela, tada financijskog konzultanta, upoznala je 2003. godine prvog dana svog odmora u Londonu nakon što je diplomirala na Institutu dizajna Whitehouse u Melbourneu i sanjala o proboju na modnu scenu. Ubrzo su postali i ljubavni par te pokrenuli biznis.

Naravno, usprkos potezu kladioničara, još nije službeno potvrđeno je li se Meghan zaista odlučila za brend Ralph & Russo, niti kakva će njena vjenčanica biti. Što god izabrala, njena haljina za vjenčanje s princom Harryjem 19. svibnja u dvorcu Windsor sigurno će biti bogatije izrade i skuplja od one u kojoj se udala za prvog supruga, američkog filmskog producenta Trevora Engelsona na plaži na Jamajci 2011. godine.

Tada je bila u bijeloj dugoj haljini bez naramenica, boemskog stila koji je odgovarao ležernom okruženju. Kraljevsko vjenčanje u Windsoru zahtijeva nešto sasvim drugo, a kako bi mogla izgledati Meghanina vjenčanica ako je budu kreirali Ralph & Russo, vidi se na fotografijama glamuroznih haljina iz njihove linije vjenčanica koje su predstavili na nekoliko posljednjih revija.

 

 


Torta od limuna i cvijeta bazge

Princ Harry i Meghan su izabrali Claire Ptak, vlasnicu pekarnice Violet u istočnom Londonu, da osmisli tortu za njihovo vjenčanje. Bit će to torta od limuna i cvijeta bazge, proljetnih okusa, prekrivena kremom od maslaca i ukrašena svježim cvijećem, što je odmak od tradicije voćnih torti na kraljevskim vjenčanjima. Jednostavno, elegantno, prirodno – ti se izrazi koriste kad se govori o stilu Meghan Markle, a sve će se to reflektirati i u torti na njezinu vjenčanju.
Claire Ptak odrasla je u Kaliforniji i radila kao slavna slastičarka za Alice Waters u Chez Panisse prije nego se preselila u Englesku i pokrenula vlastiti biznis. Poznata je po korištenju sezonskih i organskih sastojaka u svojim slasticama i pecivima.

 

#VJENčANICA#MEGHAN MARKLE#RALPH&RUSSO