StoryEditor
ModaSamo to ne

Kraljica oblačenja iz osvete: princeza Diana nakon razvoda odbijala je nositi Chanel, a razlog je potpuno logičan

Piše J.V.
18. svibnja 2018. - 19:40

U kolovozu 1996. dogodio se razvod koji je svjetsku javnost pogodio kao ni jedan prije. Kada se pročula vijest da je prekrasnu princezu Dianu, heroinu 90ih i u svakome pogledu 'savršenu ženu', ostavio njen tadašnji suprug Charles, i to zbog Camille Parker Bowles, mnogo manje atraktivne i angažirane, mnogi su ostali blaže zaprepašteni.

O Diani se i dan danas rado pripovijeda, ne samo kao o velikoj humanitarki i ikoni, već su i njene modne kombinacije još uvijek inspiracija, a nedavno je u javnost procurio i podatak koji nimalo ne iznenađuje.

Iznenađujuće je samo što se nitko prije nije sjetio 'zbrojiti dva i dva': časopis Harper's Bazzar objavio je nakon pustih godina razlog iz kojega je princeza kategorički odbijala nositi Chanel.

Logo ove poznate marke, isprepletena slova C, podsjećao ju je jednostavno previše na inicijale supruga i njegove nove odabranice Camille.

Sasvim logično. Tako je 'kraljica oblačenja iz osvete', kako ju naziva isti časopis, nosila svu raznolikost kreacija i pritom izgledala sjajno, ali nikad na sebe nije ponovno stavila Chanel. Odbijala je čak nositi i 'asesoar' ove modne kuće.

Podijelio je taj podatak australski dizajner Jayson Brundson, nekadašnji Dianin stilist, u svojemu zadnjem intervjuu, te se prisjetio svojeg šoka kada mu je princeza prvi puta saopćila odluku. Chanel štikle koje joj je pripremio lijepo je odbila, kao i bilo koju drugu kreaciju te marke.

Izdvojeno

11. srpanj 2020 23:21