StoryEditorOCM
Modapobornica eko mode

Emma Watson postala članicom Upravnog odbora luksuznog modnog giganta koji stoji iza Guccija i Saint Laurenta, glumica će voditi Odbor za održivost

Piše PSD
17. lipnja 2020. - 17:14

Popularna glumica i pobornica eko mode, Emma Watson, pridružuje se odboru Keringa, luksuznog modnog giganta koji nadgleda sva veća modna imena poput Guccija, Balenciage, Saint Laurenta, Bottega Venete i Alexandera McQueena.

Nakon što je svjetsku slavu stekla glumeći mladu čarobnicu u filmskoj sagi o Harry Potteru, Emma Watson odlučila je svoju karijeru aktivirati i u drugom smjeru.

Watson je tako postala jedan od tri novoimenovana člana međunarodne modne grupacije čije je sjedište u Parizu. Uz Watson, radu Keringa su se priključili i Tidjane Thiam, bivši predsjednik švicarske banke Credit Suisse i Jean Liu, predsjednica kineske tvrtke Didi Chuxing. Watson je imenovana predsjedateljicom Odbora za održivost, no iz priopćenja tvrtke nije moguće zaključiti koje će točno zadaće preuzeti.

Modni anagažman

Britanska zvijezda, rođena u Parizu, zaštitno je lice aplikacije Good On You koja modne marke ocjenjuje na temelju etičkih i održivih certifikata. Watson je poznata i po suradnji s platformom Challenge Green Carpet u vlasništvu konzultantske tvrtke Eco Age, a kada se pojavljuje na crvenom tepihu uvijek daje veliku prednost održivoj odjeći koju za nju najčešće izrađuju vrhunski svjetski modni dizajneri.

- Watson je jedan od najpopularnijih svjetskih glumaca i najpoznatijih aktivista, rekli su iz Keringa za Guardian, nakon imenovanja 30-godišnjakinje glumice koja je ujedno i zagovornica ženskih prava i ambasadorica dobre volje za UN.

S obzirom na to da je Kering nedavno napustila Stella McCartney, koja je potpisala ugovor s francuskim LVMH-om i tako se vratila pod okrilje velikog modnog koncerna i vlasnika luksuznih brendova poput Diora, Givenchyja i Kenza, Kering se nada da će dolaskom Emme Watson uspjeti pridobiti brojne milenijalce.

Izvršni direktor François-Henri Pinault, suprug holivudske zvijezde i aktivistkinje Salme Hayek, nove članove Keringa pozdravio je riječima:

- Njihovo znanje i kompetencije, te mnoštvo njihovih pozadina i perspektiva bit će neprocjenjivi dodaci Keringu, rekao je.

Kering grupa je krajem 2019. godine zapošljavala više od 38.000 ljudi širom svijeta, njen promet lani je iznosio 15,9 milijardi, uz neto dobit od 2,3 milijarde eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. lipanj 2023 17:26