StoryEditorOCM
Ljepotasuperhrana

Znate li zašto je jaje jedna od najsavršenijih namirnica na svijetu?

Piše PSD.
24. travnja 2015. - 18:23
Jedan od najvećih grijeha sportaša jest, kaže nam naša poznata nutricionistkinja Anita Šupe, što su bacali žumanjke, a sve zbog neopravdanog straha od masti iz jaja. Evo što u svojim knjigama i člancima Šupe kaže o jajima:

- Proteklih nekoliko desetljeća izbjegavali smo jaja kao namirnicu bogatu kolesterolom, krivo vjerujući da kolesterol izaziva srčano-žilne bolesti. No, kako se u novije vrijeme ovaj neutemeljeni mit razotkriva, tako se i jaja vraćaju u našu prehranu.

Jaja su od pamtivijeka čovjeku osiguravala visokokvalitetne proteine i druge neophodne nutrijente. Pravilno uzgojena jaja bogata su svim hranjivim tvarima, posebice esencijalnim masnim kiselinama EPA i DHA, koje su od vitalnog značenja za razvoj nervnog sustava kod djece i za održavanje mentalne vitalnosti...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. studeni 2024 21:14