Mnogi ljudi znaju da je sirutka nešto što su koristile naše bake, a za druge je potpuno nepoznata namirnica. Teško ćete je naći u našim prodavaonicama, ali ako imate negdje u blizini siranu ili vezu s nekim tko priprema domaći sir, pokušajte je nabaviti.
To je tekućina slatkasta okusa koja sliči mlijeku, a zapravo je ostatak procesa sirenja, nakon što se sir odvoji od tekućine.
Dragocjena je jer je hranjiva, pomaže u reguliranju probave, a zbog 16 kvalitetnih proteina - globulina, albumina i imunoglobulina, osam minerala, sedam vitamina (osobito vitamina B2), 23 aminokiselina, 11 enzima... - izvanredan je izbor za zdravlje i razvoj jer pomaže u brzoj obnovi stanica.
Prema nekima, ove su bjelančevine vrjednije od proteina iz jaja.
Budući da potiče rad bubrega, jetre i žuči, ...
To je tekućina slatkasta okusa koja sliči mlijeku, a zapravo je ostatak procesa sirenja, nakon što se sir odvoji od tekućine.
Dragocjena je jer je hranjiva, pomaže u reguliranju probave, a zbog 16 kvalitetnih proteina - globulina, albumina i imunoglobulina, osam minerala, sedam vitamina (osobito vitamina B2), 23 aminokiselina, 11 enzima... - izvanredan je izbor za zdravlje i razvoj jer pomaže u brzoj obnovi stanica.
Prema nekima, ove su bjelančevine vrjednije od proteina iz jaja.
Budući da potiče rad bubrega, jetre i žuči, ...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....