Maca (Lepidium meyenii) je aromatična superhrana podrijetlom iz Perua, gdje je uzgajaju već najmanje 2000 godina. Raste na 4000 m nadmorske visine i poznata je kao "ginseng s Anda", a tradicionalno se koristi u Južnoj Americi za povećanje imuniteta, vitalnosti, libida i plodnosti. Još od doba Inka ima reputaciju snažnog afrodizijaka. Konzumirali su je vojnici Inka da bi povećali svoju snagu i izdržljivost.
Korijen mace opskrbljuje tijelo s mnogo korisnih nutrijenata kao što su kalij i kalcij (ima više kalcija od mlijeka). Također sadrži proteine, ugljikohidrate i esencijalne masne kiseline. Dva nedavno otkrivena spoja, macamid i macaenes zaslužni su za njezino afrodizijačko djelovanje.
Maca se preporučuje za liječenje mnogih poremećaja vezanih uz hormone,...
Korijen mace opskrbljuje tijelo s mnogo korisnih nutrijenata kao što su kalij i kalcij (ima više kalcija od mlijeka). Također sadrži proteine, ugljikohidrate i esencijalne masne kiseline. Dva nedavno otkrivena spoja, macamid i macaenes zaslužni su za njezino afrodizijačko djelovanje.
Maca se preporučuje za liječenje mnogih poremećaja vezanih uz hormone,...