StoryEditorOCM
Ljepotaživot u pokretu

Starenje možemo usporiti odmah, bez odlaganja - otkrijte univerzalni lijek

Piše PSD.
23. svibnja 2014. - 20:35
Starenje možemo usporiti i to odmah i bez odlaganja. Kretanje kao univerzalni lijek jedan je od osnovnih recepata za znatno usporavanje starenja i produljenje životnog vijeka.

Već na samom otvaranju 7. međunarodne znanstvene konferencije Kinesiology u svijet su poslane poruke koje mogu produžiti životni vijek i poboljšati kvalitetu života cjelokupnog čovječanstva.

- Još jednom se pokazalo da je Hrvatska u stanju okupiti vodeće svjetske stručnjake u području kineziologije koja kao zanimanje budućnosti ima težak zadatak osigurati čovjeku kvalitetniji i duži život. Čovjek je stvoren za kretanje i bez kretanja umire - izjavio je dekan KIF-a prof.dr.sc. Damir Knjaz te dodao:

- Definitivno svaka osoba može pronaći program koji će ga u svakom pogledu ispunjavati. Također je važno da ti programi budu vođeni od strane školovanih kineziologa.

Jedna od najprestižnijih konferencija iz područja kineziologije, hrvatska Kinesiology u svojoj 17. godini okupila je stručnjake iz 32 zemlje svijeta, a održava se pod pokroviteljstvom Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

U iduća dva dana u Opatiji se očekuje više od 350 sudionika sa raznih svjetskih institucija koji prezentiraju teme poput: Prilagodba ljudskog organizma na neaktivnost i starenje, Prilagođena tjelesna aktivnost i kineziterapija, Biologija & Medicina sporta i vježbanja, Biomehanika i motorička kontrola, Tjelesni odgoj, Kineziološka rekreacija, Kineziologija u vrhunskom sportu, Menadžment sporta i brojne druge.

Svečanom otvaranju konferencije prisustvovali su domaćini, dekan KIF-a prof. dr.sc. Damir Knjaz te prof.dr.sc. Dragan Milanović, akademik i predstavnik HAZU Petar Strčić, predstavnik Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Krešimir Šamija, ali i proslavljeni sportaši Hrvatske poput olimpijskog pobjednika u vaterpolu Petra Muslima, te Ivana Krapića - kapetana Primorja EB, novog prvaka Hrvatske u vaterpolu.   

Konferencija Kinesiology traje do nedjelje, a u radu konferencije očekuju se brojni zaključci i upute koje će promijeniti odnos čovjeka prema samome sebi i unaprijediti život svih nas. 
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. ožujak 2023 22:21