StoryEditorOCM
Ljepotazdravi hedonizam

Krajnje je vrijeme da naučite guštati u čašici 'crnog'

Piše PSD.
16. travnja 2015. - 19:36
Umjerena konzumacija vina uz jelo može pomoći brojnim ljudima sa zdravstvenim problemima, poručeno je s 1. Međunarodne znanstvene konferencije "Vino i zdravlje", održane u organizaciji Hrvatske gospodarske komore - Udruženja vinarstva.

Voditelj Katedre za farmakologiju Medicinskog fakulteta u Splitu Mladen Boban istaknuo je da sinergija svih komponenti i načina unošenja vina u organizam može blagotvorno utjecati na razne zdravstvene probleme.

Unos hrane je izvor oksidativnog stresa u ljudskom organizmu, a fenoli, tvari iz vina, snažni su antioksidansi koji mogu poništiti štetne učinke tog stresa, kaže Boban.

Vinski fenoli, uneseni u organizam kao integralni dio obroka, mogu u probavnom sustavu spriječiti nastajanje i apsorpciju štetnih proizvoda, a time se smanjuje brzina...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. prosinac 2024 12:09