StoryEditor
Ljepotavalovita strana

Čini se da cijeli život krivo koristimo ukosnice za kosu: uz ovo ‘otkriće‘ možda ćemo ih rjeđe i gubiti, a novi način praktičan je i za stiliziranje

Piše PSD
1. srpnja 2020. - 16:56

Samo jedan predmet žene kod kuće i u svojim toaletnim torbicama imaju u stotinama primjeraka, a nerijetko ne mogu naći niti jedan kada im treba. Malo koja žena ne zna da je riječ o ukosnicama.

Ukosnice za kosu davno su prestale biti isključivo predmet s funkcionalnom svrhom te su postale jedan od traženijih modnih dodataka. Ipak, koliko god upečatljive i zanimljive znale biti, one klasične crne ili smeđe, ipak su najtraženije i najkorisnije kada je stiliziranje kose u pitanju.

Ukosnice za kosu mnogima su nam znale poslužiti na razne načine, a činjenica je da je onaj tko ih je otkrio zbilja zaslužio nagradu za olakšavanje života svake osobe s neukrotivom kosom. Ipak, te male funkcionalne stvarčice znale su nam zadavati i glavobolju zbog njihovog klizanja s kose i potrebe za konstantnim popravljanjem.

Sigurno znate o čemu pričamo, no jeste li ikada pomislili da možda problem nije u ukosnicama već u načinu na koji ih koristite? Tako je, čini se da cijeli život ukosnice koristimo na pogrešan princip.

Kriva strana

Klasične ukosnice sastoje se od dva kraka ili dvije strane, one valovite i ravne. Osnovni problem kod korištenja ovog zgodnog i korisnog predmeta jest što smo ga cijelo vrijeme postavljali na krivu stranu, ravnu stranu uz vlasište, a valovitu prema vani.

No, čini se da zapravo cijeli život radimo istu grešku jer su ukosnice izvorno dizajnirane da valovitom stranom prianjaju uz tjeme. Na taj način, postiže se bolje fiksiranje, a frizura dulje vrijeme ostaje postojana. 

Postavljanje ukosnice s ravnom stranom prema vani možda će vam u početku estetski smetati i činiti se nelogičnim, no uzmite u obzir da na ovaj način dodatno možete stilizirati svoju frizuru tvoreći geometrizirane oblike i time postići da vam kosa bude zategnutija, a frizura postojanija.

Sada kada znate ispravnu tehniku, evo još nekoliko trikova kako doista poboljšati rukovanje s ukosnicama. Ako imate ravnu glatku kosu koja odbija sve dodatke i ukrase pokušajte je prije korištenja ukosnica nasprejati lakom za kosu ili nekim drugim sredstvom za stilizaciju koji bi trebao fiksirati vašu kosu i dodatke.

Ako i dalje ispadaju, pokušajte upotrijebiti dvije ukosnice tvoreći znak 'x' koji će ih tako zadržati na vašoj kosi. 

U slučaju da je vaša kosa kovrčava, možda će vam trebati nešto više ukosnica za formiranje frizure, a pri tom predlažemo da isprobate i neke raznobojne dodatke za kosu ili ukosnice s raznim motivima s kojima će vaše prirodne kovrče biti dodatno naglašene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. svibanj 2022 19:10