StoryEditor
KarijeraNADAO SE LJEVICI

Državno prvenstvo u obaranju ruke: mladi Ličanin skinuo s trona sinjskoga gorostasa. Josip Poleš morao predati titulu najsnažnijeg Hrvata

29. lipnja 2020. - 20:02
Andrija Šimić: Nadao sam se osvajanju titule apsolutnog prvaka države. Hvala Sinjanima na odličnoj organizaciji!Vojko Bašić/Hanza Media

Poslije desetogodišnje dominacije, sinjski gorostas i najjači Hrvat u obaranju ruke, Josip Poleš, bio je prisiljen prepustiti tron kršnom Ličaninu Andriji Šimiću iz Ličkog Osika, osvajaču 5. mjesta na posljednjem svjetskom prvenstvu.

Andrija Šimić apsolutni je prvak Hrvatske u obaranju lijevom i desnom rukom.

Naslov je ponio na 11. prvenstvu Hrvatske u obaranju ruke koje je održano u dvorani sinjskoga gradskog kina uz nevjerojatne preventivne mjere zbog koronavirusa.

Dan prije prvenstva Poleš se pomirio da je titula državnog prvaka u obaranju desnom rukom rezervirana za Šimića, ali je isto tako bio uvjeren da će on ostati državni prvak u obaranju lijevom rukom. Krivo je procijenio.

Mlađi Šimić nije dopustio propustiti ponijeti titulu državnog prvaka u obaranju lijevom i desnom rukom, pa je Poleš napustio dvoranu prije službenog proglašenja pobjednika.

Sinjski klub "Južnjačka snaga" po treći je put, uz potporu Hrvatskog saveza za obaranje ruku i grada Sinja, bio domaćin i organizator državnog prvenstva.

U sinjskoj kinodvorani, uz sve moguće epidemiološke mjere i osigurana zaštitna sredstva od strane organizatora za svakoga tko je ušao u dvoranu, u 29 različitih dobnih, težinskih i spolnih kategorija, te osoba s invaliditetom, sudjelovala su 193 natjecatelja.

'Ovo je za mene veliki uspjeh!'

- Ovo je za mene veliki uspjeh koji će mi biti poticaj za daljnja natjecanja na domaćim i međunarodnim priredbama. Ja sam se dobro pripremio i nadao sam se osvajanju titule apsolutnog prvaka države. Hvala Sinjanima na odličnoj organizaciji - izjavio nam je presretni 25-godišnji Andrija Šimić.

- Iza nas je vrlo uspješno organizacijski vrlo zahtjevno 11. državno prvenstvo koje će se, osim po ostvarenim sportskim rezultatima, pamtiti i po tomu da je održano pod maskama.

Pridržavali smo se svih uputa epidemiologa, uključujući i socijalnu distancu gledatelja u dvorani. Svi su na ulazu u dvoranu morali staviti maske, detaljno se dezinficirati, a svakome tko je želio ući mjerena je tjelesna temperatura.

Ocjenjujem da smo unatoč svemu uspjeli u organizaciji. Sinju i gradonačelnici Kristini Križanac zahvaljujem na potpori. Vjerujem kako će se i iduće prvenstvo održati u alkarskom gradu - kazao je predsjednik Hrvatskog saveza za obaranje ruke Aleksandar Jakovac.

- Grad Sinj je sa zadovoljstvom bio domaćin 11. državnog prvenstva koje je zbog koronavirusa održano u posebnim uvjetima. I u takvim okolnostima postigli smo da svi naši gosti budu zadovoljni. Svim pobjednicima čestitam na zasluženim titulama - rekla je sinjska gradonačelnica Kristina Križanac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

24. siječanj 2021 12:15