StoryEditorOCM
HranaPromo

GAST - sve najbolje od gastronomije, vinarstva i turizma na jednom mjestu

Piše Sandra Barčot Nikola VILIĆ/HANZA MEDIA
26. veljače 2020. - 12:35

Slavljeničkom tortom uz koktel-zdravicu, nazdravljeno je jubilarnom 25. rođendanu međunarodnog sajma GAST, pa je najavna konferencija za novinare prošla u znaku čestitanja, poklona i želja za još troduplo toliko godina rada.

Naime, 25. izdanje manifestacije koja u splitskoj Spaladium Areni okuplja 786 izlagača iz osam zemalja, održava se od 26. do 29. veljače, a dan uoči svečanog otvorenja, za koji je zadužena ministrica poljoprivrede Marija Vučković, organizatori sajma zajedno s partnerima ugostili su i novinare.

 

Sve najbolje na okupu

– Ovaj put imamo ležerniju presicu, jer smo u slavljeničkoj godini, u godinu u kojoj nanovo potvrđujemo status vodećeg regionalnog sajma, sajma koji okuplja sve najbolje od gastronomije, vinarstva i turizma – iznijela je Sanja Vuković Veić, direktorica “Sajma Split”, organizatora GAST-a, u čijem je okrilju i niz specijaliziranih sajmova: 25. sajam prehrane, 25. sajam pića, 25. sajam hotelske i ugostiteljske opreme, 25. međunarodni sajam vina DIONIZIJANA, 14. sajam kave te 5. međunarodni sajam sladoleda i slastica.

Uz čelnicu “Sajma Split”, novinarima su važnost ove manifestacije potvrdili i dugogodišnji partneri GAST-a, svako iz svog rakursa, i to Joze Tomaš, predsjednik Županijske komore Split, Pave Zaninović voditelj Odsjeka za turizam grada Splita, Alijana Vukšić, direktorica Turističke zajednice grada Splita, Joško Stella, direktor Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije, te Martin Bučan iz Upravnog odjela za gospodarstvo i EU fondove te poljoprivredu Splitsko-dalmatinske županije.
Uz lijepe želje za još bolju budućnost slavljeniku se nazdravilo prigodnim koktelom koji su pripremili Jure Vojković, potpredsjednik Hrvatske udruge barmera, te učenice Pavla Sučić i Petra Pojić s profesorom Draganom Todorovićem iz Turističko ugostiteljske škole Split.

 

Degustacije, kušaonice...

Inače radno vrijeme sajma je od 9.30 do 19 sati, cijena ulaznice je 30 kuna, a posjetitelje očekuju brojni noviteti iz bogate ugostiteljsko-turističke ponude, te degustacije jela koja spremaju majstori kuhari, vinske radionice, kušaonice, prezentacije, stručni paneli...
Ovogodišnji partner GAST-a je Virovitičko-podravska županija, a sve u cilju turističkog povezivanja “plave” i “zelene” Hrvatske. Nije zaboravljena ni ekologija, pa će se u suradnji sa splitskom tvrtkom “Čistoća”, odvojenim skupljanjem plastičnih boca, osigurati prihod za rad udruge MoST, dok će se na centralnom trgu sajma GAST svakodnevno održavati kulinarske prezentacije uz besplatne degustacije, roštiljade, kao i “Barmen show” te subotnja humanitarna manifestacija “Poznati u kuhinji”. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. svibanj 2023 16:37