StoryEditorOCM
HranaVEČERA I(LI) DESERT

Neki izbacuju krumpir i jaja, ali to nije to! Otkrivamo recept za tradicionalnu poslasticu koja nas je obogaćena oduševila, umak je čisti spektakl

Piše M.Dr.
17. siječnja 2020. - 20:21

Sigurni smo da ste sličan recept imali prilike probati, nema bake u Dalmaciji koja ih nije spravljala svojoj obitelji. Imali smo priliku, međutim, probati knedle sa šljivama i umakom, koje su nas oduševile. Više nego dobar razlog da recept podijelimo s vama.

Knedle sa šljivama napravili smo na klasičan domaći način, s neizostavnim krumpirovim tijestom. Na internetu je moguće naći i neke varijante knedli koje se rade bez krumpira i jaja, no za prave ljubitelje ove dvije namirnice su neizostavne.

S ovim sastojcima dobili smo 15-ak knedli.

Potrebno vam je sljedeće:

- Pola kilograma krumpira

- Jedno jaje

- Dcl ulja

- Malo soli

- Brašna koliko upije krumpir

-15 cijelih šljiva

Postupak:

Najprije zamijesite brašno, sol, ulje, jaja i kuhani krumpir. Od...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 22:50