StoryEditor
Gastrosvi su ludi za njom

Jednostavno i ukusno: iskušajte recept za omiljeni bosanski specijalitet

Piše PSD
10. lipnja 2016. - 19:56
kljuuu

Tražite li jednostavan, jeftin, a provjeren recept za ukusan i malo kripniji obrok, našli ste ga. Predstavljamo vam kljukušu, tradicionalni bosanski specijalitet koji je puno ukusniji nego što mu naziv zvuči. A priprema je prava dječja igra. Osnovni recept glasi ovako: 

Kljukuša

1 jaje
1,5 decilitar mlijeka
2 čaše brašna
2 žlice ulja
2 krumpira
2 žlice maslaca
pola glavice kapule
1 česno češnjaka
sol i papar


Za preljev:
pola čaše mlijeka
1-2 žlice maslaca


Krumpir naribajte na ribežu za jabuke, luk i kapulu sitno nasjeckajte, a od ostalih sastojaka zamitite tijesto (treba biti gusto kao za palačinke). U tijesto ubacite povrće, pa sve skupa izlijte u posudu premazanu maslacem. 

Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 Celzijevih stupnjeva dok ne dobije lijepu boju (20-30 minuta).

Pred kraj pečenja pripremite preljev tako da zagrijete mlijeko i u njega dodate maslac. Kljukušu izvadite iz pećnice, prelijte i vratite da se peče još 10-ak minuta. Kao prilog možete ponuditi sir i vrhnje ili vrhnje sa začiniskim biljkama, a količinu možete povećati ako kljukušu spremate za više osoba. 

Osim krumpira u nadjev možete staviti i tikvice te svježi sir, kao i receptu koji ćete naći u priloženom videu.

 

Izdvojeno

02. kolovoz 2020 08:16