Tražite li jednostavan, jeftin, a provjeren recept za ukusan i malo kripniji obrok, našli ste ga. Predstavljamo vam kljukušu, tradicionalni bosanski specijalitet koji je puno ukusniji nego što mu naziv zvuči. A priprema je prava dječja igra. Osnovni recept glasi ovako:
Kljukuša
1 jaje
1,5 decilitar mlijeka
2 čaše brašna
2 žlice ulja
2 krumpira
2 žlice maslaca
pola glavice kapule
1 česno češnjaka
sol i papar
Za preljev:
pola čaše mlijeka
1-2 žlice maslaca
Krumpir naribajte na ribežu za jabuke, luk i kapulu sitno nasjeckajte, a od ostalih sastojaka zamitite tijesto (treba biti gusto kao za palačinke). U tijesto ubacite povrće, pa sve skupa izlijte u posudu premazanu maslacem.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 Celzijevih stupnjeva dok ne dobije lijepu boju (20-30 minuta).
Pred kra...