Ako volite tikvice, sljedećih nekoliko mjeseci možete svakodnevno raditi pravu gozbu od ove zdrave, ukusne i niskokalorične namirnice. Tikvice su podatne za pripremanje raznih jela - od krem juha, maštovitih polpeta, zapečenih "lađica, a dovoljno ih je "baciti" na grill tavu i zarolati s kozjim sirom ili skutom da dobijete predjelo iz snova.
Tikvice mogu biti spremljene kao glavno jelo, ali ako vam se to čini odveć "tanko", one se podjednako dobro slažu i s mesom i s ribom. Ovo povrće idealno se prožima s rajčicama i maslinovim uljem - stavljajući ih u umake, dodatno će pospješiti njihov okus, a kada još znate da je to što konzumirate bogato vlaknima i vitaminima, možete uistinu bezbrižno i bez imalo grižnje savjesti što se kalorija tiče posegnuti za delicijama temeljenima na ovom ...
StoryEditorOCM
Hranazdrave, jeftine i podatne
Fina jela od tikvica: recepti zbog kojih ćete se zaljubiti u ovo sjajno povrće
22. lipnja 2016. - 15:09
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?