StoryEditor
Društvena mrežaŠOK I GUBITAK

Zoran Predin, shrvan smrću hrvatskog glazbenika Damira Kukuruzovića, svoj cijeli Facebook profil obojio u crno, fanovi pišu: Tuga velika...

Piše M.K.
12. prosinca 2020. - 16:57
Koncert ”Zoran pjeva Arsena” održan u Zagvozdu, gdje je s Predinom svirao Damir Kukuruzović Django GroupIvo Ravlić/Cropix

Vijest da je od posljedica korone preminuo poznati hrvatski jazz gitarist i dobitnik brojnih glazbenih priznanja, Damir Kukuruzović, i to u 45. godini, preplavila je sve hrvatske medije.

Glazbenik se, kako je javila Slobodna, nekoliko tjedana borio s virusom, a preminuo je u KB Dubravi gdje je bio priključen na respirator.

Kukuruzović je bio vlasnik Siscia jazz cluba, dobitnik je nagrade za najistaknutijeg akustičnog jazz gitaristu Hrvatske 2011, a dvije godine kasnije dobio je priznanje za iznimno gitarističko umijeće i promociju hrvatske jazz glazbe u svijetu.

S Kukuruzovićem je iznimno uspješno surađivao, ali i prijateljevao, slovenski glazbenik Zoran Predin.

image
Zoran Predin uz pratnju Damir Kukuruzović Django Groupa na koncertu u Zagvozdu
Ivo Ravlić/Cropix


Slovenski kantautor, osnivač legendarnog Lačnog Franza, zajedno s Kukuruzovićem i Django Groupom snimio je prije nepune dvije godine sjajni album "Zoran pjeva Arsena", na kojemu je dvanaest Dedićevih numera dobilo novo, gipsy ruho. 

Shrvan smrću prijatelja, Zoran Predin je svoj profil na Facebooku pretvorio u crni flor, izražavajući tugu zbog ovog šokantnog i velikog gubitka.


Na takvu objavu su reagirali brojni Predinovi i Kukuruzovićevi poklonici, navodeći: "O tugo", "Velika tuga", "Pretužno...".

item - id = 1063791
related id = 0 -> 1082482
related id = 1 -> 1074321
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. listopad 2021 01:03