StoryEditorOCM

Žena očajna jer suprug odbija dopustiti njezinoj majci da se preseli k njima. Pita za savjet: ‘Trebam li ga ostaviti?‘

Piše MOZAIK SD
19. rujna 2024. - 18:56

Mlada majka suočena je s problemom: njezina stara i siromašna majka želi se useliti kod nje, ali njezin muž je protiv toga. Sada se očajnički pita što napraviti.

"Moja mama ima 75 godina i njezino fizičko i psihičko stanje je sve lošije. Ona i moj otac žive zajedno, ali njihov je odnos uvijek bio loš. Odbijaju razvod jer bi bio preskup i kompliciran. Budući da više ne rade, žive od socijalne pomoći i nemaju mirovinu", započinje svoju priču jedna žena na platformi Reddit. Ona i njezin suprug imaju devetomjesečnu bebu. Obitelj je sretna sa svojim dosadašnjim životom.

Njezina majka traži da se preseli k njima. "Moj muž ne želi da se moja majka preseli k nama, čak i da imamo prostora, jer mu se sviđa život koji smo izgradili za sebe i zna da bi bilo užasno da moja majka živi ovdje." Oni nemaju novca za plaćanje doma umirovljenika.

Žena pita: "Što da radim? Trebam li jednostavno napustiti muža i brinuti se o svojoj ostarjeloj majci (kao što to čine mnogi ljudi na svijetu)? Trebam li jednostavno napustiti majku kako bih mogla ostati u svom sretnom braku? Što je ispravno učiniti?"

Korisnici Reddita prilično su jednoglasni u svojim savjetima. "Ne žrtvuj svoj brak", piše jedan. "Ostani sa svojim mužem i djetetom. Možete pomoći svojoj majci tako što ćete joj pomoći da pronađe mjesta gdje može dobiti podršku i njegu koja joj je potrebna. Zatražite potporu vlade i redovito ih posjećujte", kaže drugi komentar.

Drugi je korisnik očito već napravio sličan eksperiment. "Apsolutno najveće žaljenje u cijelom mom životu bilo je spajanje kućanstava s mojim puncem."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2024 18:59