StoryEditor
Društvena mrežaodbrojavaju se sati

Veliki Ultra Europe vodič: svi korisni festivalski savjeti na jednom mjestu

Piše PSD.
11. srpnja 2014. - 14:32
KAD I GDJE?

Festival Ultra Europe održat će se u Splitu od petka 11. srpnja do nedjelje 13. srpnja, a nakon dana pauze, partijanje se nastavlja na završnici na najsunčanijem otoku u Hrvatskoj i jednom od najpopularnijih turističkih destinacija u Europi – Hvaru, u utorak 15. srpnja.

Festival svoja vrata posjetiteljima iz više od 100 zemalja svijeta otvara u 17 sati, a provod će uz više od 100 DJ-eva i 86 sati glazbe svaki od tri dana u Splitu trajati do 5 ujutro. Do stadiona Poljud možete doći lokalnim javnim prijevozom ili taksijem, dok ćete na Hvar moći doći iz Splita katamaranima.

GDJE JE MEETING POINT?

Za vrijeme festivala Ultra Europe u Splitu (točnije, od 11. do 13. srpnja) organizatori spremaju dnevne partyje na zapadnoj obali, koji će se održati od 11 sati do 23 sata. Naime, ovaj dio splitske obale poslužit će kao svojevrsno mjesto susreta, odnosno meeting point gdje će posjetitelji moći uživati u glazbi domaćih DJ-eva, ugostiteljskoj ponudi, dobiti informacije o festivalu, kupiti ulaznice ili pak zamijeniti ulaznice za festivalsku narukvicu. Također, to je najkraći put od centra Splita do stadiona Poljud jer su organizatori pripremili dva autobusa koji će po cijeni od 10 kuna u jednom smjeru prevoziti posjetitelje festivala Ultra Europe

ŠTO MI JE POTREBNO NA PARTYJU?

Festival Ultra Europe održava se na stadionu Poljud, odnosno na otvorenom pa je potrebno prilagoditi odjeću i ostale stvari koje planirate ponijeti sa sobom. Imajte na umu da je u poslijepodnevnim satima vruće te da je sunce jako pa svakako ponesite sredstva za zaštitu od sunca – kreme, šešire ili kape.

S obzirom na to da festival traje do ranih jutarnjih sati, a pretpostavljamo da želite poslušati nastupe svih DJ-eva, ponesite i ručnik ili prostirku na koju ćete po potrebi moći sjesti. Naime, vrlo je važno imati na umu da ponovni ulazak u festivalski prostor (točnije, prostor stadiona Poljud) nije dopušten ni pod kojim uvjetima i niti zbog kojeg razloga. To, drugim riječima, znači da se, jednom kad ste napustili festivalski prostor, ne možete više vratiti i ponovni ulazak s istom narukvicom je moguć tek idući dan od 15 sati.

HOĆEMO LI DOBIVATI NARUKVICE?

Da! Kad već pišemo o narukvicama, zapamtite da svoju festivalsku narukvicu (koja vrijedi za sva tri dana festivala u Splitu i koju ćete dobiti na ulazu prilikom zamjene ulaznice) morate nositi tijekom sva tri dana festivala i sami ste odgovorni za nju. Nemojte je pokušavati skidati jer organizatori neće nadoknađivati ukradene ili izgubljene narukvice, niti će biti odgovorni za njih, a bez narukvica nećete moći ući na festival.

Također, ulaznice za festival nećete moći vratiti niti ostvariti povrat novca ako budete spriječeni doći (ako kod ovlaštenog partnera nije drugačije naglašeno), a program festivala neće biti otkazan u slučaju kiše. Pa ipak, organizatori zadržavaju pravo izmjene programa, datuma, vremena i lokacije festivala, o čemu će pravovremeno obavijestiti posjetitelje na službenim kanalima komunikacije.

MOGU LI MALOLJETNICI UĆI NA POLJUD?

Organizatori ističu kako svi mogu kupiti tzv. General Admission ulaznicu, no preporučuju dolazak na festival osobama starijim od 18 godina. Osobe mlađe od 18 godina (1996. godište i mlađe) mogu ući na festival u pratnji osobe starije od 18 godina (koja mora pokazati osobnu iskaznicu), no važno je znati da maloljetnici neće moći ući u festival nakon 22 sata, čak ni u pratnji punoljetne osobe. Također, kupnja i konzumacija alkohola i duhanskih proizvoda dopuštena samo osobama starijim od 18 godina, bez iznimaka.

ŠTO MOGU UNIJETI NA STADION?


Kako biste smanjili vrijeme čekanja i pregleda na ulazu (a svakako računajte na to da nećete moći ući prije negoli pokažete narukvicu i prođete sigurnosni pregled), korisno je zapamtiti što smijete, a što nikako ne smijete unositi na festival.

Alkohol, hrana, boce, limenke, staklo, ruksaci, životinje i ozvučenje ne smiju se unositi u festivalsku lokaciju. No, ne brinite, organizatori su pripremili raznoliku i bogatu ponudu hrane (od mesa i povrća, sendviča i brze hrane do voća i salata) i pića na lokaciji (na štandovima, ali i kod prodavača koji će se kretati među publikom) pa nećete ostati ni žedni ni gladni. Također, imajte na umu da nećete smjeti unijeti niti cigarete u otvorenim pakiranjima, već samo u zatvorenim.

Tzv. camelbaks ili drugi sustavi hidratacije dopušteni su samo uz uvjet da su prilikom ulaska na stadion prazni. Totemi, zastave ili transparenti koje služe kako biste se istaknuli, poslali poruku omiljenom DJ-u i slično smiju se unositi na stadion, no pazite da ne budu opasni za druge posjetitelje. Oprema za profesionalno video i audio snimanje nije dopuštena u prostoru festivala, no svakako smijete bilježiti uspomene kamerama pametnih telefona.
SLUŽBENE STRANICE

Službena web stranica: www.ultraeurope.com
Službena Facebook stranica: www.facebook.com/UltraEurope
Službeni Twitter profil: twitter.com/ultraeuropeIzdvojeno

10. srpanj 2020 15:48