StoryEditorOCM

Uz ova tri trika, čišćenje kupaonice nikad nije bilo lakše; Sve što vam treba već imate kod kuće

Piše MOZAIK SD
31. listopada 2023. - 10:56

Nedvojbeno je da je čišćenje danas, uz silna i konstantno nadolazeća nova sredstva za čišćenje, lakše no ikad. No pitanje je koliko su ta sredstva dobra i za zdravlje čovjeka, a odgovor se nalazi upravo na ambalažama takvih proizvoda - od upozorenja o štetnosti ukoliko proizvod dođe u kontakt s kožom ili se udiše, do izazivanja opekotina i nadraživanja očiju.

Nisu naše bake toliko "blesave" što se drže što prirodnijih i bezazlenijih, a često i improviziranih (premda isprobanih) "sredstava" za čišćenje. Tko kaže da od mame, bake ili tete nije barem jednom dobio savjet da koristi sodu bikarbonu, ocat ili alkohol, vrlo vjerojatno laže.

Djevojka po imenu Mila Chantel na svom je TikTok profilu otkrila tri trika koja koristi kako bi njezina kupaonica blistala, a agresivnih "kemikalija" nema ni na vidiku.

Za prvi trik djevojka je koristila malo deterdženta za posuđe i alkoholnog octa  koje je pomiješala u jednakoj mjeri, te ih stavila u četkicu za čišćenje suđa. Zatim je snimila kako čisti umivaonik, koji je nakon čišćenja blistao.

"Ovaj miks je odličan za uklanjanje plijesni s tuša, posebice s brtve za vrata tuša i silikona."objasnila je Mila i navela to kao drugi trik.

Treći trik će vas sigurno iznenaditi. Mila je objasnila da će se vaša ogledala i stakla manje magliti ukoliko ih čistite s pjenom za brijanje, a uz to, bit će i sjajnija.

@ivakaksa Novo sredstvo za čišćenje! Predivnooo se sjaji ✨? #cleaning #glass #showercabin #easy #shine #recipe ♬ original sound - Iva Kakša

 

 

 

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 20:55