StoryEditorOCM
Društvena mrežaADX Florence

U njemu je zloglasni El Chapo! Pogledajte kako izgleda ADX Florence, najčuvaniji zatvor na svijetu, nebo nikad ne vide

Piše mozaik sd
30. srpnja 2024. - 20:20

Zovu ga "modernim Alcatrazom". ADX Florence u državi Colorado najčuvaniji je zatvor u SAD-u iz kojega još nitko nije pobjegao.

Na širem prostoru okruga Freemont nalazi se ukupno 13 zatvora s tisućama zatvorenika, ali ADX je najstrašniji i "rezerviran" je za zločince koji nemaju nimalo poštovanja prema ljudskom životu. U njemu su teroristi, masovni ubojice, i jedan od najzloglasnijih narkobosova na svijetu, El Chapo.

Na ‘otvorenom‘ u kavezu

Zatvor je dijelom pod zemljom, zidovi u ćelijama su od armiranog betona, a zatvorenici prosječno imaju minutu kontakta s drugim ljudima, isključivo čuvarima.

U danu su 23 sata sami, jedan sat mogu provesti "na otvorenom", opet u kavezu, sputani lancima. Da bi stigli do tog otvorenog prostora, moraju proći kroz zapanjujuć sustav metalnih vrata. Na znak alarma - sva će se odjednom zatvoriti. Dezorijentirani su i ne znaju u kojem dijelu ustanove se nalaze, a uz maksimalne mjere sigurnosti, mogu komunicirati samo s odvjetnicima.

Tako je u najčuvanjijem dijelu, no, u drugim dijelovima su mjere malo blaže.

‘Ne primajte autostopere‘

Objava o zatvoru podijeljena na TikToku interesantna je i zbog komentara. Mnogi su vidjeli taj zatvor koji je relativno blizu ceste. Tim trasama prolaze planinari, kamperi i izletnici.

- Moji rođaci žive u blizini, imaju farmu i osjećaju se savršeno sigurno. Ipak, postoji upozorenje na cesti: ‘Ne primajte autostopere!‘ - otkrio je muškarac u komentaru.

image

Pogled na United States Penitentiary Administrative Maximum Facility, poznat i kao ADX ili Supermax u Florenceu u državi Colorado

Jason Connolly/Afp
image
Jason Connolly/Afp
image

Noćni pogled na United States Penitentiary Administrative Maximum Facility, poznat i kao ADX ili Supermax u Florenceu u državi Colorado

Jason Connolly/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. rujan 2024 14:13