StoryEditor
Društvena mrežaTužna priča

U akciji za tragično preminulog umjetnika prikupljeno preko 80 tisuća kuna! Konačno poznato i kada će se održati sahrana te što će biti s viškom novca

Piše PSD
23. rujna 2020. - 11:07
Roman WagnerFacebook

Nakon tragične smrti mladog zagrebačkog umjetnika Romana Wagnera koji je izgubio život u prometnoj nesreći prije više od dva mjeseca, Hrvatsku je obišla vijest kako sahrana još nije održana zbog manjka sredstava za istu.

Podsjećamo, Wagnerovo tijelo nalazilo se čitavo vrijeme na odjelu Sudske medicine u Zagrebu, jer ga naprosto nije imao tko preuzeti i pokopati. Njegovi roditelji, hrvatska redateljica crtića Ivana Vlkov Wagner i montažer HRT-a Zoltan Wagner, preminuli su ranije, a on živućih članova obitelji u državi nema.

Akciju kojom su planirali prikupiti sredstva za pokop pokrenuli su prijatelji tragično preminulog mladića, režisera, montažera i glumca koji je posuđivao glas likovima u dječjim crtićima. Plan je bio sakupiti dovoljno novca za ukop, no akcija je otišla mnogo dalje - događaj koji je potresao Hrvatsku dobio je tako svoj nastavak.

Naime, kako je objavljeno prije nekoliko sati, prikupljeno je mnogo više - čak 83.521,90 kn.

"Dragi dobri ljudi! Pokrenuli smo ovu akciju kako bismo obavijestili Romanove prijatelje i kolege o smrti, i kako bismo mu zajedničkim snagama priuštili častan sprovod. Doista nismo mislili da će naša akcija biti toliko popraćena, tako da smo malo zatečeni odazivom, ali i iznosom koji je prikupljen! Pričekali smo koji dan da sjednu sve uplate. S obzirom na to da smo akciju pokrenuli u petak, do kraja vikenda vidjeli smo samo uplate iz iste banke u kojoj smo otvorili račun. U ponedjeljak – šok i iznenađenje. Vrlo ugodno iznenađenje, ali stvarno veliko", objavili su Romanovi prijatelji na Facebook stranici akcije.

"U cilju transparentnosti, kao što smo stalno najavljivali, predstavljamo vam ukupan iznos. Ovo smo skupili svi zajedno, dragi naši! Zaista nevjerojatno i dirljivo. Uložit ćemo to pametno i pošteno, sve s objašnjenjem i potvrdom. Prvo u Romanov sprovod, zatim za obnavljanje i održavanje obiteljske grobnice, plaćanje grobnog mjesta za nadolazeće godine, za izradu nove nadgrobne ploče jer je postojeća stradala u potresu, kao i za potrebe zbrinjavanja njegovog prijatelja – psa Vrageca! Vragec je već u sigurnim rukama, s ljudima koje poznaje, koji su im bili dugogodišnji prijatelji. Dobro se slažu i sretni su, a ovom ćemo im akcijom donirati iznos i za njegove buduće potrebe. Organizirat ćemo i izložbu Romanovih fotografija. Sve ostalo planiramo donirati azilima za životinje jer bi on tako želio", stoji dalje u objavi.

Poznato je i kada će se, konačno, održati sahrana.

"Hvala još jednom svima vama, dobri ljudi! Učinili ste dobro djelo i napokon možemo privesti ovu priču kraju... Sprovod će biti u ponedjeljak, 28.9. u 13.20 sati u Mrtvačnici na Mirogoju", dodali su Romanovi prijatelji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

24. studeni 2020 21:57