StoryEditorOCM
Društvena mrežatomislav lukač

Popularni svećenik koji se posvađao sa Severinom obratio se učenicima uoči početka nastave: ‘Evo ti premoćan savjet...‘

Piše Scena SD
7. rujna 2024. - 17:40

Svećenik iz oratorija na zagrebačkom Jarunu, don Tomislav Lukač, rođen u Kaštel Štafiliću, koji je postao poznat po svađi sa Severinom, obratio se školarcima povodom početka školske godine.

"Ajme ne mogu virovat da je lito već završilo. Kreće škola, ali ne brini, evo ti jedan premoćan savjet kako bolje živjeti ovu novu školsku godinu. Pronađi u svojoj kući blagoslovljenu vodu i zamoli svoje roditelje da ti svaki dan prije nego što odeš u školu s blagoslovljenom vodom stave znak križa na tvoje čelo. Ako to ne mogu učiniti tvoji roditelji, možeš to učiniti sam", ispričao je u videu koji započinje školskim zvonom.

@dontomolukac Premoćan savjet za novu školsku godinu… (proslijedi ga i ostalima iz tvoga razreda)💪🏽 Hrabro! I Bog te blagoslovio! 🙏🏽 #fyp #foryoupage #fypviral #viral #priest #fypviralシ ♬ original sound - dontomislavlukac

"Prva stvar: da ne učiš samo zbog ocjena, nego da učiš kako bi ostvario ono što Bog od tebe želi u ovome svijetu. I druga stvar: to će te podsjetiti na to da si pozvan svjedočiti svoju vjeru i u školi. Ne sramiti se prekrižiti pred drugima na marendi ili užini. Da si pozvan opomenuti onoga koji psuje Boga ili onoga koji se ruga svojim vršnjacima. Bitni su ispiti u životu, ali još je bitniji ispit života. Hrabro! I Bog te blagoslovio",rekao je svećenik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. rujan 2024 17:55