StoryEditorOCM
Društvena mrežaFINIJE je JEFTINIJE

Strankinja otkrila koliko se zaradi od sezonskog posla u Hrvatskoj! Nije baš sve kako se mnogi hvale i ‘pune vam glavu‘

Piše Marina Knežević Petković
22. kolovoza 2024. - 14:59

TikTok je platforma gdje korisnici dijele svoja iskustva i uvide o raznim temama. Video koji je privukao pažnju dolazi od korisnice @bojana_iz_Vijetnama, koja je podijelila brojne informacije o sezonskoj zaradi u Hrvatskoj. Prema njenim riječima, plaće se kreću od 900 do 2500 eura, ovisno o poslu koji radite. 

image
Screenshot/tiktok/

Tako sobarice zarađuju oko 1000 eura, konobari od 1000 do 1700 eura, rad u kuhinji je plaćen između 1000 i 2500 eura, ovisno o znanju i iskustvu.

Oni koji rade na recepciji, u hotelskoj animaciji i na spa poziciji mogu očekivati zaradu od 900 do 1500 eura. Na kraju videa postavlja pitanje: "Što mislite, na kraju sezone, tko ipak najviše zaradi?", što je aktiviralo korisnike ove platforme u komentarima.

image
Screenshoot/tiktok/

- Dobar konobar može zaraditi još jednu plaću u bakšišu, a dobar kuhar može isto tako fino zaraditi. Nemojmo zaboraviti ni pizza majstora, gdje se plaće kreću od 1500 - 3000 eura, plus smještaj.

image
Screenshoot/tiktok/

- S bakšišom je dovoljno da ostatak godine ne radiš - glasi komentar. 

Cijeli tik tok video pogledajte u nastavku.

@bojana_iz_vijetnama Odgovor na glavno pitanje, kolike su plate u Hrvatskoj. Ovako se otprilike kreću plate, ali naravno da ima ljudi koji rade i za manje i za više. Ovo je neki prosek. Koliko Vi zarađujete na sezoni i da li se isplati? #sezonskirad #sezonskiposao #hrvatska #posao ♬ light refreshing fun summer hawaii reggae latin song b(1451394) - TERAMURA SO
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. rujan 2024 12:25