StoryEditor
Društvena mrežanaporna sezona

Srpkinja koja radi na Aljasci otkrila kolika je plaća i kakvi su radni uvjeti: ‘Možda zvuči kao velika cifra, ali...‘

Piše Mozaik SD
17. kolovoza 2022. - 20:32

Iva iz Srbije na svom je TikToku otkrila da radi sezonu na Aljasci te je ispričala kolika su joj tamo mjesečna primanja. Rekla je da se plaće kreću od 2000 do 7500 dolara, odnosno između 14.000 i 55.000 kuna.

"Na početku ću reći da se zarada kreće od 2000 dolara mjesečno, ako radite za najslabiju kompaniju ili upadnete negdje gdje je loša sezona pa do negdje 7500 ako upadnete u dobru kompaniju i ako sezona bude jaka. Možda 7500 zvuči mnogo, ali doslovno svaki dan se radi 16 i pol sati, bez dana odmora", otkrila je Iva.

@iva_pink_ Ukoliko volite prirodu i možete fizički da izdržite onda je Aljaska prava destinacija za vas#viral #foryoupage ♬ Aesthetic - Tollan Kim

Objasnila je da radnici nemaju slobodan dan, a tijekom vremena imaju pravo na pauzu svaka četiri sata. 

"Prva pauza nakon četiri sata je 15 minuta, nakon sljedeća četiri sata je pauza od pola sata za obrok, nakon četiri sata je još jedna pauza od 15 minuta i onda se radi do kraja smjene. To je baš naporno i tako dva mjeseca možete raditi", rekla je Iva.

Objasnila je da su neke kompanije podijeljene po smjenama od dvanaest, a neke i po 16 i pol sati, a ima i onih u kojima svi radnici rade u istoj smjeni.

"Ako ima ribe, radite, ako nema, ne radite, imate slobodan dan pa onda narednog dana radite šest, osam, deset sati, zavisi koliko ima ribe", objasnila je Iva.

@iva_pink_ Postoji još opcija u gradu za zabavu ovo je samo u sklopu fabrike #fy #foryoupage #viral ♬ Aesthetic - Tollan Kim

Što se smještaja tiče, on nije luksuzan.

"Što se tiče smještaja, jedne godine su muškarci spavali u šatoru, dok sam recimo jedne godine bila u prikolici, poput kontejnerske prikolice. Samo je jedan metalni krevet na kat bio tu i ništa drugo, stvari su mi bile tri mjeseca spakirane u koferu", opisala je ona.

@iva_pink_ Za sve one koje je zanimalo kako izgleda normalan smeštaj kada radite na Aljasci mali obilazak ?#viral #foryoupage #fy ♬ Aesthetic - Tollan Kim
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. listopad 2022 21:07