StoryEditor
Društvena mrežaPostao viralan

Skupo platili šalu na ljetovanju: youtuberi snimili video u supermarketu zbog kojeg im prijeti deportacija

Piše JL
29. travnja 2021. - 12:32
YouTube

Dvoje youtubera snimilo je na Baliju šaljivi video zbog kojega im sada prijeti deportacija iz Indonezije, piše Jutarnji list.

Josh Paler Lin i Leia Se ostali su bez putovnice, a možda će morati napustiti Bali jer su kršili lokalne zakone o nošenju zaštitne maske. Na snimci se vidi kako bez maske pokušavaju ući u dućan s prehrambenim namirnicama, a nakon što Se ne puste unutra, ona odluči nacrtati masku. S lažnom maskom vraća se u dućan u društvu Josha. Snimka je objavljena 22. travnja, a s obzirom na to da Lin ima 3,4 milijuna pratitelja nije čudno da se odmah počela dijeliti društvenim mrežama, piše CNN.

U Indoneziji su na snazi strogi zakoni o nošenju maski. Policija može novčano kažnjavati kršenje zakona te deportirati strance ako je riječ o drugom prekršaju.

Iako je ovo tek prvi poznati prekršaj za dvoje youtubera, uzbuna koja se digla oko snimke privukla je ogromnu pažnju vlasti Baliju i odmah su im oduzeli putovnice. Lin je navodno s Tajvana, ali živi u Sjedinjenim Državama, a Se je ruska državljanka, prema policijskom priopćenju.

Lin je u međuvremenu uklonio video s YouTubea te se ispričao. Video isprike objavljen je s titlovima na engleskom i indonezijskom jeziku.

- Namjera ovog videa nije bilo nepoštivanje niti pozivanje drugih da ne nose maske. Snimio sam ga da bih zabavio ljude jer ja sam kreator sadržaja i moj posao je uveseljavati ljude. Obećavam da nećemo to ponovno učiniti, rekao je. U novom videu Josh i Se nose maske.

Neki su indonezijski policajci pak odlučili biti kreativni prilikom kažnjavanja za nenošenje maski: australska televizija je izvijestila da je dvoje turista moralo raditi sklekove. U jednom tjednu na Baliju je izdano 8.864 kazni zbog nepoštivanja odredbi o nošenju maski. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. lipanj 2021 19:07