StoryEditorOCM
Društvena mrežaKAKVA HRABROST

Školarac spasio autobus pun učenika: pogledajte sabranost dječaka u trenu kada se vozač onesvijestio za volanom

Piše Karlo Huzjak/JL
2. svibnja 2023. - 08:47

Vozač autobusa prevozio je sedmaše nakon školskog dana kući kada se onesvijestio za volanom. Jedan od školaraca je odmah uskočio i sigurno zaustavio autobus pun učenika, piše Jutarnji list.

Incident se dogodio 26. travnja u l Detroitu (SAD). Prema Click On Detroitu, vozač autobusa počeo je osjećati vrtoglavicu i kontaktirao je dispečere, obavijestivši ih da će možda morati stati. Nažalost, tada je izgubio svijest dok je usporavao, ostavljajući autobus bez nadzora u prometnoj traci.

Video zatim prikazuje dječaka po imenu Reeves kako dolazi unutar nekoliko sekundi nakon što je vidio da je vozač onesposobljen. On grabi volan i pritišće kočnicu, kontrolirano zaustavljajući autobus. Uz vriske u pozadini, hitno traži da netko nazove hitnu. Jasno je da mu se na licu vidi zabrinutost, ali Reeves ostaje pribran dok radi na preusmjeravanju autobusa u parkiralište, piše Jutarnji list.

Njegovim djelovanjem nije bilo sudara s drugim vozilima niti ozlijeđenih. Hitna pomoć stigla je na mjesto događaja u roku od nekoliko minuta, odvezli su vozača u bolnicu gdje je on u stabilnom stanju, javlja CNN. Učenici su iskrcani u drugi autobus i sigurno odvezeni kući.

Nije potrebno spominjati da gotovo cijeli svijet Reevesa prepoznaje kao pravog heroja. Sjedeći nekoliko sjedala iza vozača, on je bio taj koji je krenuo u akciju. Lokalnim medijima je rekao da je svaki dan promatrao vozača kako bi naučio voziti. Njegovi su roditelji također priznali da su ga puštali da im sjedi u krilu dok je bio mlađi i upravljao automobilom po prilazima.

"U mojih 35 godina obrazovanja, ovo je bio izvanredan čin hrabrosti i zrelosti s njegove strane", rekao je upravitelj škole Robert Livernois.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 17:16