StoryEditorOCM
Društvena mrežaBRIŽNA MAMA

S koliko godine biste dopustili svojoj djeci da otvore profile na društvenim mrežama? Penélope Cruz objasnila je zašto štiti svoje mališane od njih

Piše M.P.
22. prosinca 2021. - 09:00

Povodom najnovijeg filma "Madres paralelas" koji se počeo prikazivati 1. prosinca španjolska glumica Penélope Cruz dala je intervjuu za CBS Sunday Morning u kojem se dotakla i društvenih mreža.

Oskarovka se povjerila da njezina djeca, rođena u vezi sa suprugom Javierom Bardemom, zasad ne smiju biti na društvenim mrežama. Slavna 47-godišnja glumica objasnila je razloge ovog pravila koje se odnosi na njezina sina Lea (10) i kćer Lenu (8).

- Nema telefona dok ne postanu puno stariji i nema društvenih mreža prije najmanje 16 godina. Stvarno vidim da je to važno za očuvanje mentalnog zdravlja, ali čini se da sam dio manjine. Ne znam, kaže Penélope.

image
Penelope Cruz 
Oscar Gonzalez/AFP

Španjolska zvijezda je rekla kako ima čudan odnos s društvenim medijima: koristi ih vrlo malo i vrlo pažljivo, te smatra kako one posebno utječu na mlađe generacije.

Penélope Cruz je nastavila: Osjećam se jako loše zbog onih koji su sada tinejdžeri. Kao da svijet radi nekakav eksperiment na njima.... nema zaštite za njih, za njihov mozak koji se još uvijek razvija, a to utječe na način na koji vide sebe. Toliko stvari koje se ne uklapaju u djetinjstvo koje smo imali, dodala je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. listopad 2023 06:00