StoryEditor
Društvena mreža31. kolovoza

S.A.R.S. osvaja kninsku tvrđavu

31. kolovoza 2018. - 12:48

Svježe Amputirana Ruka Satrianija, odnosno rock skupina S.A.R.S. krajem će mjeseca, točnije, 31. kolovoza zabavljati publiku na tvrđavi u Kninu, gradu koji je ujedno organizator koncerta. Ekipa iz S.A.R.S.-a poznata je po odličnim svirkama, a u veoma kratkom roku zarazili su i cijelu hrvatsku publiku. Bend je tijekom proteklih godina nekoliko puta proputovao cijelu Hrvatsku, zabilježivši niz sjajnih, nezaboravnih nastupa. Kako bi ljubitelji njihovog zvuka malo osvježili memoriju i ponovno uživali u njihovim notama, uskoro ih očekuje njihova glazbena poslastica. Glavni vokal grupe Žarko Kovačević za početak nam je kazao kako su ljeto proveli uglavnom radno i na putu, sve kako bi zadovoljili publiku koja jedva čeka njihove koncerte.
Nova pjesma "Teško je" osvrt je na izreku "Što se mora, nije teško", a svjesni činjenice da je to ipak najteže kad se nešto mora, izdali su je kako bi se slušatelji tješili njome i tako što lakše završili to što ipak moraju.
Kad "S.A.R.S.-ovci" nisu na sceni, oni se, kako nam je Žarko potvrdio, odmaraju što je više moguće.
- Ja, recimo, uživam u šetnji u prirodi, ili bilo kojoj drugoj aktivnosti sve dok je sa mnom moja ljepša polovica - priznao nam je te dodao da privatno slušaju razne žanrove.
- Sve ovisi o trenutnom raspoloženju. Od moderne pop produkcije do nekih vrhunskih stvari od prije pola stoljeća... Domaće ili strano, bez obzira na to koji je žanr u pitanju.
Prema njegovim riječima, razlog zašto su odustali od snimanja albuma je taj što se s izdavanjem singla može više medijskog prostora posvetiti svakoj pjesmi, pa čak i onoj koja bi na albumu ostala u sjeni nekoliko hitova koji bi se izdvojili na tom albumu. Od početka godine su izdali tri nove pjesme kao singlove i zasad se drže tog formata, kaže pjevač.
Pjesma "Buđav lebac" lansirala vas je na scenu. Kako je "S.A.R.S." izgledao prije toga?
- Kao i svaki drugi demo bend koji čeka svojih pet minuta... Druženje na probama i pravljenje pjesama, bez opterećivanja time da se mora napraviti neka velika karijera. Na našu sreću uspjeh je došao, a mi smo se trudili, kao i danas, da takav pristup zadržimo koliko je to moguće - kazao nam je, dodavši da je sljedeća velika turneja koja ih očekuje "USA & Canada tour" te su vrlo nestrpljivi da prošire virus S.A.R.S.-a na novi kontinent. Iza njih je više od 600 koncerata, a svirali su na različitim mjestima... Pjevač je pak izdvojio Sofiju, Zagreb, Beograd i Ljubljanu kao najupečatljivije svirke.
Jedina ženska članica benda je talentirana i lijepa Sanja Lalić, koja, kako su nam iz benda potvrdili, odlično "pliva" i bori se za sebe. Dečki je drže kao kap vode na dlanu, tako da onda to nije ni teško.
Planiraju li nam svratiti u Split i razveseliti našu publiku dobrom svirkom?
- Prije nekoliko dana smo u kombiju pričali kako bismo voljeli doći u Split jer dugo nismo bili tu, ali nažalost trenutno nema poziva organizatora... Čim budemo imali neku konkretnu ponudu, eto nas da se zajedno zabavimo - kazao je za kraj Žarko.
Ulaznice po cijeni od 60 kn najjednostavnije možete nabaviti online na www.croatia-tickets.com 

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

23. rujan 2020 23:31