StoryEditorOCM

Putnica podijelila video snimljen prilikom neuspjelog slijetanja u jednu od najopasnijih zračnih luka na svijetu

Piše MOZAIK SD
23. kolovoza 2024. - 21:11

Zračna luka na otoku Madeira u Portugalu poznata je kao jedna od najtežih i najopasnijih zračnih luka na svijetu za slijetanje.

Putnica Noelia Alves Gama (@noelia.gama) je na TikToku podijelila video na kojemu je zabilježen pokušaj slijetanja aviona, ali neuspješan.

Video pod nazivom "Kada pokušate sletjeti na jednu od najopasnijih zračnih luka na svijetu #madeiraisland", otkriva trenutak koji je doveo do neuspjelog pokušaja.

@noelia.gama watch till the end... failed landing attempt one of the most dangerous airports in the world #madeira ♬ original sound - Noelia Alves Gama

U Gaminom videu, zrakoplov se polako spušta na pistu, međutim, ne uspijeva sletjeti i ponovno polijeće.

Međunarodna zračna luka Madeira ima kratku pistu, koja je okružena visokim planinama s jedne strane i Atlantskim oceanom s druge strane, što slijetanje čini vrlo rizičnim poslom.

Jaki vjetrovi također su razlog opasnom slijetanju na tamošnji aerodrom. 

Dajući informacije o letu i uvjeravajući putnike, kapetan je rekao: "Siguran sam da su mnogi od vas vidjeli na radaru leta, zapravo vidjeli ste sami da smo bili vrlo blizu slijetanja. Nekoliko je zrakoplova danas uspjelo sletjeti bez problema, ali to ne ovisi o nama. Stopa uspješnosti manja je od 50%."

U zasebnom videu, Gama je otkrio da je njihov let preusmjeren u Porto Santo u Portugalu. Međutim, nakon 6 sati na pisti, pilot ih je odvezao natrag u zračnu luku Heathrow u Engleskoj.

Stalni let od Heathrowa do Madeire traje tri sata i pedeset pet minuta.

Na kraju je avion uspio sletjeti u zloglasnu zračnu luku u drugom pokušaju sljedećeg dana.

image
Shutterstock
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. rujan 2024 21:03