StoryEditor
Društvena mrežaNO NUT NOVEMBER

Pred muškarcima je veliki izazov zbog kojeg internet 'gori': mjesec dana 'suše' traži ogromnu snagu volje, no oni koji su probali tvrde da su - preporođeni!

Piše I. P.
13. studenog 2019. - 20:00

Početkom studenog na Twitteru su se počeli pojavljivati bizarni tweetovi o No Nut Novemberu (NNN). Riječ je o pokretu kojim se muškarci pozivaju na apstiniranje od masturbacije, uz već poznatu akciju Movember tijekom koje ne briju bradu.

Pravila NNN-a su sljedeća: Nema seksa, masturbacije niti bilo kakve akcije, pornografija je dozvoljena, ali bez ejakuacije na kraju, dozvoljen je samo jedan "mokar" san, oni koji ih imaju više izbačeni su iz igre.

Točno porijeklo NNN izazova nije jasno, ali prema online enciklopediji LnowYourMeme, u Urbani riječnik ovaj pojam je dodao korisnik pod nickom "bicboi6969696969" 3. studenog 2011. godine. U definiciji stoji da je No Nut November izazov u kojem individualac ne smije masturbirati cijeli studeni, piše Men's Health.

Oni koji sudjeluju u izazovu tvrde da je riječ o čudesnoj metodi koja pomaže u rješavanju fizičkih i psihičkih problema, uključujući umor, lijenost, gastrointestinalne probleme, anksioznost, depresiju i još mnogo toga. Mnogi se zezaju na svoj račun.

Jedan korisnik Reddita napisao je dugi post u kojem daje savjete onima koji se odluče upustiti u ivaj izazov. Među njima je savjet da bace u smeće sve losione koje imaju u kući, da sami provode što manje vremena, povećaju svoju produktivnost i provedu određeno vrijeme u teretani.

Neki su se požalili kako ne mogu izdržati 24 sata bez masturbacije, ali su istaknuli da će se potruditi da uspiju u izazovu. Drugi se već hvale kako su prethodnih godina uspijevali izdržati i duže od mjeseca, no svi priznaju da je jako teško.

- Drugačiji sam čovjek. Više sam samouvjeren, ljubazniji sam, pametniji i jači u svakom aspektu. Ovo mi je dalo jasniji pogled na život. Vježbam, učim, čitam, povećao sam krug prijatelja. Od luzera koji nije mogao dobiti priliku za romantični sastanak postao sam osoba koja ide redovno vani s djevojkama. Zašto? Zato jer sam naučio reći ne sebi i drugima. Naučio sam kako donijeti odluku sa stavom - napisao je jedan korisnik Reddita.

Liječnik Christopher Carrubba kazao je za Men's Health kako nema podataka niti istraživanja koja su zabilježila beneficije od zadržavanja sjemena.

- Zbog toga je svaki izvještaj o beneficijama čista angedota i može biti riječ o placebo efektu - ističe on.

Istraživač Justin Lehmiller tvrdi suprotno, da postoje istraživanja koja su pokazala da masturbiranje ima zdravstvene beneficije.

- Ne postoje znanstveni dokazi da odustajanje od masturbacije poboljšava zdravlje, zapravo istraživanja tvrde da samozadovoljavanje ima više utjecaja na poboljšanje zdravlja od apstiniranja. Kod muškaraca je utvrđeno da česti orgazmi i ejakulacija smanjuju rizik od raka prostate i produžavaju život - rekao je Lehmiller.

No, oba stručnjaka ističu da ne postoji nikakav značajan rizik od apstiniranja te poručuju muškarcima da se upuste u NNN izazov ako će se zbog toga osjećati bolje.

Izdvojeno

04. kolovoz 2020 22:36