Društvena mrežaZastrašujuće posljedice

Pozirala gola u ime užasa koji se događaju u njenoj domovini: najljepša manekenka na svijetu osvanula kao od majke rođena, ovo je njena poruka

Piše L. L.
28. kolovoz 2019. - 17:25

Požari u Amazonskoj prašumi bukte već tjednima, a u isto vrijeme rijetki shvaćaju ozbiljnost situacije. Iako stručnjaci i klimatolozi cijeloga svijeta upozoravaju na zastrašujuće posljedice do kojih može doći nakon štete na "plućima svijeta", javnost ipak najbolje reagira na upozorenja poznatih osoba.

Neki su, poput Leonarda DiCaprija i Georgine Rodriguez učinili pritom grešku objavivši fotografije potpuno nekog drugog požara, pa čak i onih s drugih krajeva svijeta, no ogroman broj poznatih odlučio je poslati poruku. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Leonardo DiCaprio (@leonardodicaprio) on

Samo jedan od primjera horora koji se može dogoditi ako se ubrzo plamen ne zaustavi je objavljen u istraživanju u časopisu Nature - atmosferski utjecaj nestanka tropskih šuma mogao bi dovesti do rapidnog porasta globalne temperature, za čak 0,7 stupnjeva Celzijevih.

I dok se velike količine ugljikova monoksida u atmosferi samo povećavaju, prikupljaju se donacije za pomoć stručnjacima i organizacijama koje ulažu u obnovu šume.

Oglasila se i Adriana Lima, brazilska manekenka. Za potrebe prikupljanja sredstava potpuno se ogolila pred kamerama. Fotografirao ju je golu Russel James, najpoznatiji australski fotograf, a poslala je i važnu poruku.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Adriana Lima (@adrianalima) on

"Možemo spasiti prašumu samo ako surađujemo", naglasila je na svome Instagramu, gdje je priložila i popis udruga koje se bave ovim plemenitim ciljem, kao i organizacija koje prikupljaju sredstva.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Adriana Lima (@adrianalima) on

#ADRIANA LIMA# POžAR#AMAZONA