StoryEditor
Društvena mreža‘nisam se ni trudio‘

‘Počni štemat‘; Jedan mladić iz Hrvatske ne zna kako bi upoznao svoje susjede pa od sunarodnjaka traži savjet, neki od odgovora su urnebesni

Piše Mozaik SD
23. svibnja 2022. - 19:25

Nakon što se konačno okuražite pa prodate dio djedovine, u banci se "obećate" na nekoliko desetljeća dug kredit, posudite od nekoga ili pomiješate sve tri opcije i konačno riješite svu potrebnu papirologiju da bi neke kvadrate mogli zvati svojima, dolazi najslađi dio odnosno useljenje. E sad, oni sretniji imaju cijeli kat za sebe, a oni koji su se odlučili useliti u stan moraju razmišljati o svim susjedima koji ih okružuju. Posebno to teško pada tek useljenim ljudima koji bi rado ostvarili neki dobarsusjedski odnos, ali zbog općeg otuđenja ni sami ne znaju kako bi nekome prišli. 

Točno taj problem ima jedan mladić koji se za savjet obratio hrvatskom dijelu popularne mreže Twitter. 

- Uskoro se trebam useliti u stan koji sam kupio, do sada sam bio podstanar i nisam se nešto trudio upoznat susjede. Samo bok bok u liftu i to je to.  Pošto ću u novom stanu živjeti dosta duže zanima me koji bi bio normalni način za upoznat susjede? Ono ne moramo sad kartat bridž srijedom, ali da bar znam kako se zovu. Jel čudno samo pokucat prvim susjedima (tri stana po katu) i predstavit se? - pitao je. 

- "Počni štemat zidove u stanu svom i to one zidove koje su ti najbliži susjedima koje želiš prve upoznati", "Pokucaj im na vrata sa fritulama na papirnatom tanjuru. Reci da si novi susjed i da si se samo htio predstaviti i počastiti ih s malo fritula. U najgorem slučaju došao si im u nezgodno vrjeme, prihvatit će fritule i puno ti se zahvaliti, u 90% slučajeva ce te pozvati da uđeš. Svima će biti drago", "To je kao kad NASA hoće poslati radio poruku alienima... bolje ne imati kontakt s njima dok ne znaš s kim imaš posla, sigurno je sigurno - neki su od komentara, a među njima ima i onih koji su Redditovce nasmijali. 

image

Neki su savjetovali da sa susjedima popriča u liftu

Christoph Soeder/Dpa Picture-alliance Via Afp

Jedni su ga savjetovali da jednostavno pokuca na vrata i predstavi se, a drugi su dodali kako je najsigurnija opcija ta da započne s razgovorom dok zajedno putuje liftom ili šetaju po hodnicima. Trećima je logičnije da se prvo upozna sa predstavnikom stanara koji će ga upoznati s ostalima, a nekima nije uopće bilo jasno zašto bi htio upoznati svoje susjede jer ni oni sami to nisu učinili. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. lipanj 2022 15:07