StoryEditorOCM
Društvena mrežaHOĆE BITI PLAV

Ovaj viralni TikTok video ima nevjerojatnih 67 milijuna pregleda! Pogledajte čime muškarac pokušava posvijetlili kosu

Piše MOZAIK SD
26. srpnja 2024. - 07:30

Korištenje limunovog soka za posvjetljivanje pramenova je trik za kosu koji su mnogi isprobali. Ovaj hack nedavno je podijelio TikToker @iamluckey, koji je prikupio više od 67 milijuna pregleda za svoj video.

U videu vidite mladića koji cijedi sok od limuna na svoju tamnu mokru kosu, a zatim ga utrljava u vlasište dok se sunča na plaži.

Video je dobio 1.9 milijuna lajkova.

Nakon ovog videa napravio je još jedan u kojemu se vidi proces slijedećih dva dana: limun plus sunce. Nakon što je tri dana koristio trik, kosa mu je postala svjetlija, ali sigurno nije postala plava.

Uz ove postoje još mnogobrojni video o posvjetljivanju kose limunom, ali postoje i neki videozapisi koji upozoravaju ljude da ovo ne probaju.

Jedna osoba upozorava kako bi to moglo uzrokovati kemijske opekline, dok druga kaže da samo zato što je prirodno ne znači da je dobro za vas.

Sheeva Fallahi, urednica ljepote u Lookfantasticu, komentirala je trend, objašnjavajući zašto se ne savjetuje nanošenje kiselog limunovog soka na kosu.

"Visoka kiselost limuna razgrađuje kutikulu kose, što zatim omogućuje sunčevim UV zrakama da prodru dublje, što rezultira oštećenjem kože i vlakana kose", komentirala je Fallahi.

Poznato je da sok od limuna mijenja ton vaše kose zbog reakcije koja se javlja s kiselošću i sunčevim zrakama, međutim, to može rezultirati nadraženim ili opečenim vlasištem.

Umjesto toga, preporuča se usredotočiti se na korištenje hidratantnih i hranjivih proizvoda za njegu kose, obogaćenih sastojcima poput keratina, kolagena i hijaluronske kiseline, koji jačaju dlaku i štite od lomljenja."

Ako želite posvijetliti kosu ili postati plavi, najbolje je da to učini profesionalac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. rujan 2024 21:26