StoryEditor

‘Gdje su ti organi?‘: zbog fotografije su se žestoko obrušili na nju, slavni model uzvraća: Znala sam kakve će kontroverze izazvati, ali to je moje tijelo!

Piše M.P.
25. studenog 2021. - 12:31

Model i glumica Emily Ratajkowski otpočetka karijere je na meti brojnih kritika.

Mnogi su je prozivali jer je svoj izgled koristila kao ulazncu u svijet popularnih, zbog samo jedne fotografije "pljuvali" su je kako nije dobra majka, a saga negativnih komentara na društvenim mrežama se nastavlja, piše Gloria.

Podijelila je fotografiju s dodjele modnih nagrada koju organizira Američko udruženje modnih dizajnera (CFDA), a koja se održala 10. studenog.

U crop topu s dugim rukavima i širokom suknjom nešto malo ispod koljena, pozirala je brojnim fotografima. Njezini obožavatelji nisu baš oduševljeni takvim izdanjem.

Naime, ne smeta ih odjevna kombinacija, već ono što je pokazala zbog čega su neki zgroženi, drugi zabrinuti, a treći oduševljeni.

image
CFDA Fashion Awards at The Pool + The Grill u New York Cityju
Angela Weiss/AFP

- Skoro nisam objavila ovu fotografiju jer znam kakve će kontroverze izazvati, ali hej, to je moje tijelo i neću se posramljivati, napisala je Emily.

Time je, vjerojatno, još više potaknula ljude da komentiraju.

"Zaista sam zabrinuta za tvoje zdravlje", "Hoćeš reći da si prije nekoliko mjeseci zaista rodila", "Gdje su ti organi", samo su neki od komentara.

Pisali su joj kako majkama, ali i mladim djevojkama, širi u potpunosti krivu sliku, jer žene koje su nedavno rodile nemaju niti blizu takvu liniju, a djevojčice bi se mogle izgladnjivati kako bi to postigle.

Smatraju kako Emily, koja se deklarira kao feministica, ovime ne šalje dobru poruku jer takvo tijelo je nakon trudnoće iznimka, a ne nešto na što bi se trebale ugledati brojne žene.

Naravno, ima i podosta onih koji su je poduprli i hvale njezinu odlučnost da se u formu vrati svega osam mjeseci nakon poroda.

Sredinom studenog objavila je i knjigu "Moje tijelo" gdje je sažela svoju karijeru koja je bila isprepletena sa seksualnim uznemiravanjem od strane muškaraca. Godinama je o tome šutjela, a dušu je ogolila u svojem prvom spisateljskom pothvatu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. studeni 2021 15:18