StoryEditorOCM
Društvena mrežaRIJETKI SU ISKRENI

‘Nisam spavala, nisam jela, nisam se tuširala, nisam imala volje živjeti. Upala sam u crnu rupu‘: Nikita iz Big Brothera brutalno progovorila o paklu i lažima s društvenih mreža

Piše Mozaik SD
28. listopada 2022. - 19:12
Sjećate se Nikite iz Big Brothera? Simpatične djevojke s Kvarnera koja je ostala dosljedna i iskrena. I u najtežem životnom razdobljuRTL Press

Nikita Dajčer je ime djevojke koje, na prvu, možda ni ne zvuči poznato, ali pratitelji reality showova sjetit će je se kao sudionice Big Brothera prije nekoliko godina, a sudjelovala je i u RTL-ovom showu ‘Tri, dva, jedan, peci‘.

Upravo je rtl objavio i kako je Nikita odlučila otvoreno progovoriti o problemu o kojem mnogi šute, o mentalnom zdravlju i utjecaju društvenih mreža na njega.

Kad je ušla u Big Brother, Nikita se predstavila kao vlasnica kozmetičkog salona iz Lovrana.

‘‘Počela sam prije 10 godina, doslovno iz ničega. Nisam imala nikakvu financijsku pomoć, jednostavno sam sama sebi rekla: uspjet ćeš sama. I taj neki inat doveo me dovde‘‘ - ispričala je tada.

Predstavila se i kao vrlo opuštena osoba koja, usprkos tome što se bavi ljepotom, sama se najbolje osjeća u tenisicama i trenirki.

"Štikle sam nosila valjda samo triput u životu‘‘ - kroz smijeh je tada ispričala. Otkrila je i da pleše zumbu i bavi se powerliftingom, te da je velika ljubiteljica životinja.

Tada je bila i u vezi, te je izrazila nadu da svojim ponašanjem "u niti jednom trenu neće povrijediti partnera".

Nikita se oglasila na Instagramu, gdje je objavila vrlo dojmljivu ispovijest i fotografiju na kojoj grca u suzama.

Napisala je:

"Tužna smo generacija sa lijepim slikama.

Tjednima skupljam hrabrosti javno pisati o nečemu o čemu se većina ne usudi ni pričati, o onome što smo unutar nas, o onome što se događa u nama. U našem tijelu i našim mislima. Ono što nitko od nas zapravo ne objavljuje na društvenim mrežama jer se stvorio neki nepisani zakon da se loše stvari ne objavljuju, o lošim stvarima unutar nas ili oko nas je zadiranje u privatnost.

Zašto? Zašto slika vašeg tanjura što jedete nije zadiranje u privatnost, a slika vašeg emocionalnog stanja u vama je zadiranje u privatnost ili iznošenje “privatnih stvari”.

Zašto slikanje i objavljivanje poklona vašeg partnera/partnerice nije zadiranje u privatnost, a slikanje i objavljivanje vas u suzama, slika vas kad ste emocionalno takli dno, je priča o privatnom života koju drugi “ne bi smijeli vidjeti”? Zašto? Zašto obistinjujemo onu da smo tužna generacija sa lijepim slikama.

Ne želim živjeti lažni život, ne želim glumiti da se junački borim sa problemima koji su me snašli u životu i pritom objaviti sliku na kojoj sam sretna - isprike - izgledam sretno.

Zašto bi onima koji prolaze teške trenutke u životu otežala na način da izgledam sretno i pritom dovela neke meni nepoznate osobe ili poznate osobe u još veću crnu emocionalnu rupu, šireći svoje lažno sretne selfije, umjesto da budem ona koja će im ukazati: Niste sami.

Niste jedini koji mozda proživljavate neki bolan period vašeg života, niste jedini koji sjedite u autu i plačete jer vas je život trenutno odveo na takav put. Niste sami. Samo rijetki će vam to javno pokazati. Ali to ne znači da ste sami. Oduvijek sam htjela spasiti svijet kako su mi mnogi bliski ljudi govorili, i uvijek sam gazila tim stopama, ne primjećujući da tim spašavanjem svijeta sebe nesvjesno utapam.

Oni koji me dobro poznaju znaju moja poglavlja života, a oni koji ne znaju vidjeli su na cesti, parku, dućanu osobu koja na sebi nosi snagu, osobu koja ne odustaje, koja će pomoći neznancu, ptici, mački, djetetu - nisu vidjeli da sam odustajala od sebe, a da toga nisam ni bila svjesna.. Imala sam nasmijane selfije..

Imala sam nasmijane fotografije, objave i skrivala sebe od same sebe, dok nisam dotakla onaj zadnji komad poda pod svojim nogama i raspala se fizički, psihički i emocionalno. Nisam spavala, nisam jela, pila dovoljno vode, nisam se tuširala danima, nisam imala volje živjeti u svojoj koži ni u svom tijelu. I mislila sam da sam sama, da je svima dobro.

Što se događalo u mom životu neću iznositi, jer smatram da je dio koji moram i želim za sada zadržati za sebe, ali želim reći da i kad mislite da ste sami, niste.

U tri večeri pročitala sam knjigu Jordana B. Petersona – ‘‘Izvan reda‘‘, trgnula se malim dijelom iz te crne rupe i odlučila pronaći put kako se izvući iz tog mraka i shvatila sam da sve što se događa trenutno, događa se iz nekih razloga koji su se morali dogoditi, pronaći strategiju kako sama u sebi pronaći smisao i svrhu u onim bespomoćnim situacijama. Jer previše kaosa vodi u nestabilnost i tjeskobu, ali i previše reda može nas skameniti i učiniti nas podložnima‘‘ - ustvrdila je hrabra djevojka.

‘‘Odlučila sam pronaći ravnotežu između kaosa, ta dva temeljna načela stvarnosti. I onog trenutka kada shvatite da ste samo vi oni koji sebi možete pomoći, tako da sebe ponovno zavolite, da sebe pogledate i kažete “bit ću dobro zbog sebe jer ako nisam sam/sama sa sobom dobro” neću biti u ničemu dobro, to je onaj prvi kamen u crnoj rupi koji će vas vraćati prema izlazu iz tog unutarnjeg lošeg stanja.

Ne gledajte tuđe slike ako niste dobro, ne gledajte tuđe živote ako vaš trenutno nije najbolje, jer nitko ne objavljuje lošu stranu sebe i to zapamtite.

Budite najbolja verzija sebe, zbog sebe, jer vi sami sebi trebate da biste postali opet ona čista resetirana verzija sebe. Nije kratak put prema tome, ja sam svoj put tek započela, nije lagan, ali dokle god si ponavljate rečenicu “bit ću dobro sebi zbog sebe”, pronaći ćete izlaz iz te crne rupe, obećanjem.

Ne želim lajkove, potvrde, podrške jer ovaj post nije s tom namjerom. Namjera je samo osvijestiti sve one koji su se nekad našli tu gdje sam ja ili se trenutno nalaze ili će se naći, da niste sami, i da se ne zavaravate da je sve što vidite na osobi ono što je i u toj osobi. Jer tužna smo generacija s lijepim slikama.

Sami, kao i svi drugi u cijelom svemiru, zaslužujete svoju ljubav i naklonost i tek kada to dosegnemo možemo postati sretna generacija s lijepim slikama‘‘ - poručila je Lovranka za kraj.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. svibanj 2023 16:22