StoryEditor
Društvena mrežaVJEČNI OBROK

Nesvakidašnji prijenos uživo: pogledajte kakve se promjene događaju na McDonaldsovom cheesburgeru i prženim krumpirićima kupljenima prije deset godina

Piše L.L.
1. studenog 2019. - 19:40

'Ja sam posljednji cheeseburger prodan u McDonald's-u na Islandu', natpis je iznad staklene kutije u kojoj, jasno je iz opisa, stoji posljednji cheeseburger kupljen u ovom lancu brze prehrane 2009. godine, neposredno prije zatvaranja svih McDonald's-ovih restorana na Islandu.

Hjortur Smarason odlučio je tada kući odnijeti cheeseburger i pomfrit zbog toga što je čuo da se McDonald's-ova hrana nikada ne raspada.

- Htio sam vidjeti je li to istina ili ne - kazao je Smarason za AFP.

Kako prenosi BBC, neuništivi obrok ovog će tjedna napuniti deset godina, a ne izgleda ni dana starije od trenutka kada ga je Smarason kupio.

Znatiželjnici se mogu i sami uvjeriti u tu tvrdnju budući da se OVDJE može pratiti live stream cheeseburgera i pomfrita koji su sada smješteni u hostelu Snotra House na jugu Islanda.

- Stara faca je još ovdje, osjeća se jako dobro. Zapravo, i izgleda dobro. Smiješno je, ali u isto vrijeme vas navodi da se zapitate što uistinu jedete - kazao je vlasnik hostela Siggi Sigurdur za BBC te naveo da im pristižu ljudi iz raznih dijelova svijeta kako bi vidjeli ovaj obrok, a njegova web stranica bilježi posjećenost od 400 tisuća klikova dnevno. 

Cheeseburger i pomfrit tijekom prve tri godine bili su smješteni u domu njihova kupca, Hjortura Smarasona koji ih je čuvao u plastičnoj vrećici u garaži.

 

 

Nakon toga, donirao ih je islandskom nacionalnom muzeju, ali tamošnji stručnjaci zaključili su kako nisu opremljeni za održavanje hrane pa je ovaj, nazovimo ga 'reality cheeseburger' vraćen vlasniku.

- Mislim da su bili u krivu jer cheeseburger čuva samog sebe - kazao je Smarason koji je potom obrok odnio prijateljima u hostelu gdje je smješten i danas, piše BBC.

Izdvojeno

14. kolovoz 2020 21:59