StoryEditorOCM
Društvena mrežaPARTY u ČETIRI ZIDA

Falila im je publika! Splitski par svoj je tinel pretvorio u plesnu dvoranu, pa oduševljavaju poklonike akrobacija, jer ovo što rade ostavlja bez daha

5. travnja 2020. - 08:21

Koronavirus je doslovno pokosio kreativnu i kulturnu industriju. Zatvorena su kazališta, kina, muzeji, koncertne dvorane…

Brojni kreativci, kojima je jedna od nagrada za rad pljesak publike, teško se nose sa sasvim drugačijom krizom koja je publiku zatvorila u kuće, pa pljesak i novčanu nagradu, za svoju kreativnost, upornost i mukotrpan rad, ne znaju kada će idući put čuti i vidjeti.

No, duh teško možete uništiti, a tu pogotovo umjetnički, kojemu kriza budi još veću kreativnost. Zato u ovim vremenima mnogi od njih svoj talent i umjetnost nesebično dijele s publikom, koja ih prati putem društvenih mreža.

Tako su Sonja Bonačić i Jan Hajsok, plesači i članovi kreativnog, akrobatskog, plesačkog i cirkusantskog splitskog kolektiva "Crowd Control", a inače i par u "stvarnom" životu, odlučili malo preurediti stan u plesni studio i videom koji pršti pozitivom prenijeti dio svoje energije na publiku, koja ih već neko vrijeme nema priliku uživo gledati.

- Ponukani negativom odgovaramo pozitivom i plešemo punom parom. Naime, rečeno nam je da radimo od doma, pa smo odlučili prenamijeniti svoj dnevni boravak u dvoranu, jer naš posao nije standardan i zahtjeva dobru fizičku spremu. Ništa ne prepuštamo slučaju! - govori simpatični dvojac.

Svoje obožavatelje su počastili kratkom koreografijom i videom kojeg prati pjesma Jacquesa Houdeka "Na krilima ljubavi", a mi ga dijelimo kako bi i vama prenijeli malo njihove pozitivne energije koja vas možda povede "kroz plave oblake" i tamo "gdje san ne prestaje". 

- S Jacquesom smo već surađivali, nedavno je izašao spot "Voli do boli" gdje smo glavni akteri, stoga smo u tonu njegovih melodija nastavili plesati po kući - kažu naši sugovornici, koji, nadamo se, nemaju problema sa susjedima u stanu ispod njihovog.

Sudeći po mačku Naro, koji se krije iza zastora, očigledno je da ovaj dvojac ne prestaje s plesom u njihovom tinelu.

Inače, "Slobodna" je već pisala o talentiranim Splićanima, Klari Carev, Sonji Bonačić, Gianluci De Pol i Janu Hajsoku, ekipi koja od 2013. godine sačinjava kolektiv "Crowd Control".

Svi se bave plesom odmalena, a posljednjih sedam godina odlučili su da će bez straha slijediti srce i plesom i akrobacijom se baviti profesionalno. Nisu pogriješili.

Budući da treniraju nekoliko sati dnevno, svojim točkama i akrobacijama oduševljavaju i najzahtjevniju publiku. Zato se i zovu - Crowd Control.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
31. svibanj 2023 18:54