StoryEditorOCM

Nakon svađe oko čišćenja kupaonice suprug krenuo ‘u akciju‘ i pronašao bizarnu stvar u domu starom 700 godina

Piše MOZAIK SD
21. travnja 2024. - 12:27

Posljednjih dana mnogobrojne su vijesti kako su prilikom renovacija kuća pronađene čudne stvari, a takva vijest sada stiže i iz Engleske. Tracy i Rory Vorster otkrili su kameni gargojl skriven ispod drvene ploče u njihovoj kupaonici u Lincolnu. Par je ostao zapanjen kada su pronašli srednjovjekovni gargojl skriven iznad njihove WC školjke. Djelatnik kibernetičke sigurnosti Rory (41) ribao je wc školjku kada je došao do otkrića, piše New York Post.

Stručnjaci u lincolnskoj katedrali vjeruju da je jeziva figura dio povijesnog sustava odvodnje koji datira iz 14. stoljeća. Rory je rekao: "Nisam mogao vjerovati. Viknuo sam ženi i rekao: Našao sam nešto. Cijela kuća ima neku vrstu šupljeg zida, pa smo odmah pomislili da bi ih moglo biti još, zapravo smo sada gotovo sigurni."

"Prethodni stanar je bio ovdje više od 20 godina, tako da su sigurno znali, ali mi nismo imali pojma da je tamo." Par se tek 1. ožujka uselio u dom star 700 godina, ali su živjeli nekoliko vrata niže u drugom domu za koji Tracy kaže da je "uklet".

Tracy (40) je rekla: "Sve je nastalo zbog naše svađe oko nečišćenja kupaonice. Da nije bilo toga, ne bi ga našao. Mislila sam da je polica."

"Bilo mi je jako zanimljivo i pitao sam na grupi na Facebooku. Katedrala ga je zabilježila kao sustav odvodnje. Nisam sasvim siguran zašto su to odlučili zataškati. Bilo je dobro dokumentirano, ali malo ljudi ovdje to zna."

Njihov dom na vikarskom dvoru u vlasništvu je lincolnske katedrale. 

image

Gargojl

Screenshot Swns

Tracy je dodala: "Prije smo živjeli na broju 4 i tamo nismo pronašli ništa zanimljivo. Živimo niz cestu. Doselili smo se ovdje prije mjesec i pol dana zbog čega nismo istražili prozorsku dasku. Imamo 12 soba, to je prilično velika kuća. Zato što ne posjedujemo kuću, ne možemo samo srušiti zid. "

"Moji planovi za to su samo uživati u njemu zbog toga koliko je to zanimljivo. Imam želju da ga održim. Broj 4 je definitivno uklet, zato smo na kraju otišli. Nisam se vidio u toj kući. Imao sam puno čudnih snova tamo."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. travanj 2024 12:28