StoryEditor

Najneobičniju glazbenu godinu okrunit će Top.hr Music awards 2021.

Piše EP
14. siječnja 2021. - 00:00
EP

Unatoč svim čudnim, teškim i nepredvidivim situacijama – glazba i dalje živi i glazba se i dalje stvara. Tko je najemitiraniji, tko najprodavaniji, a tko najstreamaniji izvođač u Hrvatskoj, saznat će se 07.02.na dodjeli glazbenih nagrada Top.hr Music awards 2021. na RTL-u

Mnogi će se složiti da glazba spaja. Ona inspirira, tješi, nasmijava, ponekad radi nje i zaplačemo, ali njezina je moć upravo u tome što vraća u trenutke i podsjeća na sve male pobjede i poraze, budi nadu i u ovim trenucima kada je sve nekako stalo, ona je tu. Nije izgubljena, zabranjena ni oduzeta. Teška godina je iza nas, ne postoji zanimanje koje nije osjetilo promjenu i neizvjesnost. Koncerti se nisu održavali, neki su gubili, a neki dobivali inspiraciju. Unatoč svim čudnim, teškim i nepredvidivim situacijama – glazba i dalje živi i glazba se i dalje stvara.

Prošlogodišnji TOP.HR Music awards spojio je nespojivo te samim time izazvao veliki interes javnosti i struke, a  manje od toga se ne očekuje ni ove godine. Kombinacija starog i novog te različiti glazbeni žanrovi, obilježit će dodjelu koja će radi epidemiološke situacije, biti održana po svim epidemiološkim propisima i to s dvije lokacije- najsuvremenijeg televizijskog studija RTL-a i najmodernijeg diskografskog studija Croatia recordsa, ali ove godine bez publike.

Top.HR Music Awards glazbena je nagrada u organizaciji Hrvatske diskografske udruge i RTL Hrvatska, a predstavlja jedinstveno glazbeno priznanje na domaćoj sceni, a upravo je prošlogodišnja prva dodjela oduševila publiku, gledatelje, ali i same glazbenike koji su rekli da im je ovo najdraža glazbena nagrada. Priznanja za glazbeni uspjeh dodjeljivat će se u devet kategorija, i to prema preciznim podacima dobivenim prema radijskom emitiranju HR Top 40, koji uključuju više od 140 radijskih postaja diljem zemlje, prema fizičkoj prodaji te prema podacima o digitalnoj prodaji na glazbenim streaming servisima. Ovogodišnjom dodjelom obilježavamo i 25 godina djelovanja Hrvatske diskografske udruge. Prije 25 godina HDU je osnovan s ciljem i  zadaćom zastupanja i promicanja interesa hrvatske diskografske industrije, odnosno glazbene djelatnosti uopće.

Kategorije za ovogodišnji TOP.HR MUSIC AWARDS nagradu su: najstreamaniji izvođač, najprodavaniji domaći album, najprodavaniji strani album, pjesma godine, grupa, muški izvođač, ženski izvođač,  novi izvođač i najstreamanija pjesma. Tko je u ovoj vrlo značajnoj i najneobičnijoj godini osvojio nagrade, saznat ćete 07. veljače 2021. kada će dodjela biti emitirana na RTL-u  i upravo zato ne propustite večer glazbe i nasmijanih lica jer to je ono što nam svima u ovim trenucima najviše treba.

image
EP

Hrvatska diskografska udruga – HDU IFPI Croatia osnovana je s ciljem i zadaćom zastupanja i promicanja interesa hrvatske diskografske industrije, odnosno glazbene djelatnosti uopće, unapređivanja i promicanja zakonodavne djelatnosti na području autorskih i srodnih prava, kao i na drugim pravnim područjima koja izravno ili neizravno utječu na djelatnost diskografa ili njihovu djelatnost reguliraju. 

O RTL-u:

RTL Hrvatska je najveća medijska grupacija u zemlji sa tri linearna televizijska kanala, RTL, RTL2, RTL Kockica, tri kablovska kanala, RTL Living, Crime i Passion, jednim satelitskim kanalom za dijasporu RTL Croatia World, najvećom  online video platformom RTL Play, muzičkim izdavaštvom RTL Music, te mrežemo nacionalnih i regionalnih portala. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

18. siječanj 2021 15:38