StoryEditorOCM
Društvena mreža‘ČAROBNO‘ PIĆE

Mršavite dok spavate, kosa raste, koža je sve bolja; tiktokerica tvrdi da je sve to moguće uz jednostavan napitak

Piše M. Č.
17. srpnja 2024. - 07:01

Mnogi su uvijek u potrazi za brzim načinom mršavljenja, a sada se čini da bi to mogli postići i dok spavaju uz pomoć "čarobnog" pića. Teorija koja se širi TikTokom tvrdi da konzumacija jednog jednostavnog sastojka prije spavanja može rezultirati gubitkom kilograma svake noći. Iako zvuči nevjerojatno, korisnici tvrde da ova metoda zaista djeluje, prenosi Večernji list pisanje Mirrora.

Jedan od viralnih videa, koji je objavila @meaganonline, objašnjava da ovaj napitak također potiče rast kose i poboljšava stanje kože. Tajna je u rižinoj vodi koja ubrzava sagorijevanje masti. Meagan objašnjava da su potrebne samo dvije šalice vode i tri žlice riže. Rižu je potrebno kuhati 15 minuta, a zatim ocijediti, a Meagan dodaje i prstohvat soli.

U svom videu, Meagan se poziva na studiju koja sugerira da škrob prisutan u riži pomaže spriječiti nakupljanje masti. Tvrdi i da rižina voda poboljšava zdravlje crijeva i održava hidrataciju. Ovaj napitak, kaže kreatorica sadržaja, suzbija apetit i ubrzava metabolizam, a primijetila je i značajna poboljšanja u kvaliteti svoje kose.

Kako bi pomogla drugima, Meagan preporučuje konzumiranje 250 ml rižine vode s dodatkom praška za balansiranje hormona prije spavanja. Ovo piće naziva "čarobnim", tvrdeći da joj pomaže u potpunoj transformaciji tijela.

Video je privukao veliku pažnju, mnogi ljudi ne mogu vjerovati u sve prednosti koje rižina voda pruža, dio njih tvrdi da zaista djeluje. Jedna osoba je komentirala: ‘šest i pol kilograma u manje u dva tjedna. Moja koža blista’. Druga osoba je podijelila svoj uspjeh: ‘Pet dana, izgubila sam tri kilograma’. Treća je dodala: ‘Treći dan i smršavila sam tri kilograma. Zasad funkcionira’.

image

Rižina voda potiče rast kose i poboljšava stanje kože

Shutterstock

Međutim, nisu svi oduševljeni ovom metodom, a neki izražavaju sumnje. Jedna osoba je priznala da je skeptična prema ovoj metodi, unatoč gubitku težine. Druga je osoba izrazila frustraciju: ‘Što radim krivo? Napravila sam točno ovu stvar i ništa’. Još netko je komentirao: ‘Radim na tome tjedan dana, ali nisam izgubila ništa’.

Naravno, kao i kod svih savjeta o dijetama koji kruže internetom, trebalo bi se prije isprobavanja konzultirati s liječnikom ili medicinskim stručnjakom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. rujan 2024 21:44