StoryEditorOCM
Društvena mrežaOVO MORATE VIDJETI

Otac mu je kockar pokajnik, fra Žarko Tomić se zaredio i slavio za pamćenje! Orilo se: ‘Danas majko rediš svoga sina...‘

Piše MOZAIK SD
8. srpnja 2024. - 20:04

Mostarsko-duvanjski biskup je, na dan svetkovine Sv.  Petra i Pavla, zaredio osam novih svećenika s područja Hercegovine, a mnogi od njih su to proslavili s obitelji, prijateljima i rodbinom.

Video s fešte mladomisnika fra Željka Tomića iz Posušja postala je hit, snimka se širi internetom, a o njoj piše i hercegovina.info.

Naime, "Mokarski tamburaši" na svom su Facebook profilu objavili snimku na kojoj fra Željko pjeva s roditeljima prepjev poznatog svatovskog hita "Danas majko ženiš svoga sina", koji je u ovoj prigodi zvučao: "Danas majko rediš svoga sina".

Željkovi roditelji, majka Ivana i otac Robert, rado su sa presretnim sinom zaplesali na podiju i proslavili veliki događaj u obitelji.

Inače, šira javnost je prije nekoliko mjeseci čula ispovijest koju je fra Željkov otac iznio u emisiji "Nedjeljom u 2" o svom nevjerojatnom životnim putu, o čemu je pričao i za hercegovinu.info.

Željkov otac Robert Tomić, naime, bio je čovjek koji je zbog kocke izgubio gotovo sve, a danas rado iznosi svoje snažno životno svjedočanstvo o tome kako je upao u ponor ovisnosti o kocki, ali i o tome kako ga je, po njegovim riječima, "spasila upravo milost Božja".

Tomić je u više navrata istaknuo kako mu je molitva bila ključna u oslobađanju od kocke. Danas je Robert Tomić poznat kao umjetnik koji izrađuje fantastične skulpture u drvu, a dvije su završile kod dvojice papa, pape Benedikta i pape Franje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. rujan 2024 03:37