StoryEditor
Društvena mrežaduša na kotačima

Mnoge je raznježila snimka vozača kamiona koji je u pustinji naišao na žednu devu. Ubrzo se razvila i rasprava, možda ćete prvi put doznati neke od ovih činjenica

Piše PSD
8. kolovoza 2022. - 15:03

Vozači kamiona znaju sloviti kao grubi momci, tvrdi kao njihovo oruđe za rad, višetonski kamioni. Naravno, oni koji ih bolje poznaju znaju da to nije baš tako.

Nema boljega dokaza za to od kratkoga filma na Redditu objavljenoga danas. Pored autoceste u pustinji zalegla je deva. Ne zna se koliki je promet tom pustopoljinom, ali jedan vozač kamiona zaustavio se pored deve. I dao joj vode iz boce.

Jer vozačka je kuća putujuća. I velika, u njoj svega ima. Kako vozači moraju biti dobri gospodari, u putujućim kućama moraju imati i vode. Budući da profesionalni vozači najbolje znaju kako je ostati nemoćan pored ceste, logično je da imaju i empatiju.

Tako je i ovaj vozač dio svoje, u pustinji nasušne vode podijelio s devom. I sve je to snimio. I dobro da je snimio, da gledatelji vide kakvi su vozači u duši i kako je na putu dobro biti susjećajan.

image

Deva na autocesti
 

Screenshot Reddit

Objava ovoga filmića potaknula je brojne komentare.

Povela se rasprava je li to divlja deva ili je pobjegla od vlasnika, koji prema njoj nije bio dobar. Ima i poučnih spoznaja o devama: "U pustinji gepard živi tri godine, a deva devet godina", poučava jedan komentator.

"Deve piju oko 80 do 100 litara vode dnevno. Ovo mora biti kao umiranje od gladi i dobivanje grožđica", dodao je drugi.

"Deve će ovako leći i prestati se kretati kada je vani jako vruće u podne. Vjerojatno bi se ponovno pokrenula nekoliko sati kasnije", piše treći.

"Deve većinu dana uopće ne piju vodu. U pustinji su, nema vode. Popiju 20-50 litara kad stignu, baš zato što često ne stignu", dodaje četvrti.

image

Deva je spremno prihvatila bocu s vodom
 

Screenshot Reddit

"Boca nije mnogo za životinju veličine konja pod užarenim suncem, ali deva je više prilagođena pustinji i više će profitirati od te boce od drugih životinja", polemizira peti.

Neki su išli i u crni humor: "U međuvremenu, devini suučesnici ukrali su muškarčev kamion".

"Na koncu, barem joj je pomogao", poantirala je jedna sugovornica.

"Blagoslovi ovog čovjeka zbog njegove dobrote i suosjećanja prema ovoj životinji koja pati", dodao je drugi.

Više komentara može se vidjeti na Redditu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. rujan 2022 19:07