StoryEditorOCM
Društvena mrežaSADA JE U PARIZU

Mlada žena iz Engleske pronašla je genijalnu metodu da više nikada ne mora plaćati stanarinu - otkrivamo kako to radi

Piše MOZAIK SD
3. rujna 2024. - 12:07

Život postaje sve skuplji, a većinu novca ljudi potroše na stanarinu i to naročito u velikim gradovima gdje su cijene drastično rasle.  Ali postoji i drugi način: 37-godišnja Emma Truscott iz Velike Britanije godinama živi bez plaćanja stanarine. Njezin način života nije za svakoga... Kako uspijeva ne trošiti novac na stanarinu – i koje su prednosti i nedostaci njezina posebnog života, piše Whats The Jam.

image

Zalijevanje biljaka na balkonu

Shutterstock

Emma Truscott radi već dvije godine kao čuvarica nekretnina: boravi u kućama o kojima brine. Ona ovaj posao radi od 2022. godine, zalijeva tuđe cvijeće, odnosi smeće ili čuva kućne ljubimce. A budući da ne plaća stanarinu ni režije na taj način uštedi malo bogatstvo. Prva kuća o kojoj se brinula bila je u Londonu, pa zatim je posjetila Brighton, Bristol, Manchester, Edinburgh, Cardiff, Dublin, Belfast, Beč i Berlin, a trenutno je u 29. kući u Parizu. Uskoro se seli u 30. kuću u Belgiju.

Emma radi na daljinu kao virtualni asistent i copywriter i s tom plaćom može lagodno živjeti. Žena kaže da godišnje može uštedjeti oko 12.000 funti (14.250 eura) jer ne mora plaćati račune, stanarinu ili hipoteku.

Rekla je za What‘s the Jam da je oduševljena "čuvanjem kuće": "Najveće prednosti su što mogu živjeti kao lokalac u gradovima diljem svijeta, vidjeti mjesta za koja nisam znala da postoje i ne moram plaćati smještaj."

image

Moderan stan

Shutterstock

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. rujan 2024 17:52