StoryEditor

Mjesec dana nakon gubitka djeteta, Chrissy Teigen otvorila dušu u emotivnom eseju: U tom trenutku sam znala da moram podijeliti priču...

Piše M. P.
28. listopada 2020. - 14:10
Jean-Baptiste Lacroix/AFP

Chrissy Teigen prije mjesec dana otkrila je kako je zbog komplikacija s posteljicom izgubila dijete. Tada je objavila potresne fotografije koje su obišle svijet, na njima se oprašta od svog preminulog djeteta. 

Izazvala je lavinu reakcija, uglavnom pozitivnih, te pokrenula razgovor o ovoj "tabu temi" u društvu. Spontani pobačaj, kako su se oglasile i pisale mnoge njene pratiteljice, ostavlja duboki trag na majku i na čitavu obitelj.

34-godišnja manekenka, supruga pjevača Johna Legenda, objavila je mjesec dana nakon događaja esej u kojemu opisuje što se događalo. Podijelila ga je na platformi Medium, kao i na svojem Instagram profilu.

"Čitam nebrojene bilješke na svom mobitelu – misli koje su mi nasumično iskakale prošlih tjedana. Nisam zapravo znala kako ću ovo započeti, bez obzira na prostoriju ili stanje u kojem se nalazim, ali osjećam da je ispravno započeti sa zahvalom. Tjednima su nam podovi bili prekriveni cvijećem nježnosti i ljudske dobrote. Preplavila su nas pisma od kojih smo svako pročitali suznih očiju. Poruke stranaca na društvenim mrežama ispunile su mi dane, a većina ih je započela riječima 'vjerojatno nećeš ovo pročitati, ali…' Uvjeravam vas, pročitala sam", zahvaljuje se na početku Chrissy, majka 4-godišnje Lune i 2-godišnjeg Milesa svima na lijepim riječima.

Osvrnula se i na sve žene koje su joj zahvalile što je podijelila svoju potresnu priču i koje su progovorile o vlastitom iskustvu.

"Zamolila sam mamu i Johna da naprave fotografije, bez obzira na to koliko je bilo neugodno. Objasnila sam jako neodlučnom Johnu da su mi potrebne i da stvarno nikad nisam htjela to tražiti. Rekla sam mu da to jednostavno mora napraviti. Mrzio je to. Bilo mi je jasno. Nije mu imalo smisla u tom trenutku. Ali znala sam da mi treba da zauvijek pamtim taj trenutak, jednako kako mi je potrebno zauvijek pamtiti kako se ljubimo na kraju prolaza, jednako kako mi je potrebno sjećati se naših suza sreće nakon Lune i Milesa. I apsolutno sam znala da mi je potrebno podijeliti ovu priču", piše dalje Teigen.

"Ljudi kažu da vam iskustvo poput ovoga stvori rupu u srcu. Rupa je svakako napravljena, ali ispunjena je ljubavlju prema nečemu što sam toliko voljela. Osjećaj nije praznina, ovaj prostor. Osjećaj je punina.

Možda čak i previše pršti od punine. Uhvatim se kako plačem u nasumičnim trenucima, razmišljajući kako sam sretna što imam dvoje potpuno ludo prekrasne male djece koja ovu kuću ispunjavaju ljubavlju. Gušim ih ljubavlju dok oni grintaju 'Maaaamaaaa!' Nije me briga.

Plačem i kad se naljutim na sebe što sam previše sretna. Ponekad čitam stvari koje me nasmiju ili vidim post na Instagramu koji zaslužuje lajk (da, nije me bilo, ali svejedno sam špijunirala!). I stalno zaboravljam da nisam više trudna. Držim ruku na trbuhu kad hodam uokolo. Svaki put me uhvati trenutak panike kad mi djeca skoče na nepostojeće ispupčenje. Jasnoća koju donose ovakvi trenuci uvijek me rastuži...

Napisala sam ovo jer sam znala da mi je potrebno da kažem nešto prije nego što ću moći preboljeti ovo i vratiti se životu pa vam hvala od srca što ste mi to omogućili. Jack će uvijek biti voljen, uvijek ćemo djeci objašnjavati kako on živi u vjetru i drveću i leptirima koje vide. Neizmjerno hvala svakoj pojedinoj osobi koja je mislila na nas ili čak išla toliko daleko da nam pošalje svoju ljubav i svoju priču. Imamo nevjerojatne sreće. S tako, tako, tako puno ljubavi, Chrissy".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

28. studeni 2020 03:41