StoryEditorOCM

Liječnici su pacijentu iz trbuha izvadili jegulju dugu 65 cm, svi su šokirani na koji je način stigla tamo

Piše MOZAIK SD
6. kolovoza 2024. - 11:21

U bolnici u Hanou prošli su mjesec imali bizaran slučaj. Indijski državljanin (31) primljen je 27. srpnja u bolnicu s jakim bolovima u trbuhu. Tijekom operacije liječnici su pacijentu iz trbuha izvadili živu jegulju dugu 65 cm, jer je muškarac ribu prethodno stavio u anus.

- Jegulja je zatim ugrizla pacijentov rektum i debelo crijevo prije nego što je na kraju pobjegla u trbušnu šupljinu - rekao je liječnik Le Nat Huy s Odjela za kolorektalnu i perinealnu kirurgiju.

Rendgenski snimak pokazao je da se jegulja zaglavila u njegovoj trbušnoj šupljini.

Liječnici su se trudili izvaditi ribu kroz čovjekov anus, no otkrili su limun koji je pacijent također ubacio u sebe. Na kraju su se odlučili za hitnu operaciju.

Otvorili su torzo pacijenta i pronašli živu jegulju koja je bila duga oko 65 centimetara i promjera oko 10 centimetara.

Liječnici su za Vietnam News rekli da su ranije imali posla s pacijentima, obično mladim muškarcima, koji su stavljali predmete u svoj anus radi seksualnog užitka. U bolnici Viet Duc već su uklanjali boce i igračke za odrasle iz anusa pacijenata, no ovo je prvi slučaj koji uključuje živu životinju.

- Jegulje mogu dugo preživjeti u anaerobnim uvjetima i imaju sposobnost grizenja gastrointestinalnog trakta. Zato ljudi nikada ne bi smjeli ubacivati ​​žive životinje kroz anus, rekao je liječnik Huj.

Nedavno je bio sličan slučaj u  Vijetnamu: užasnuti liječnici izvadili su 30 centimetara dugu živu jegulju iz želuca čovjeka u vijetnamskoj pokrajini Quang Ninh.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. rujan 2024 05:22